NUCLEO program i digitalizacija: Pomoć u očuvanju i korišćenju poslovne dokumentacije

NUCLEO program i digitalizacija: Pomoć u očuvanju i korišćenju poslovne dokumentacije

NUCLEO – Arhiviranje, skladištenje i digitalizacija poslovne dokumentacije

NUCLEO program pruža savremene usluge arhiviranja i skeniranja dokumentacije, kao i usluge u razvoju softverskih i mobilnih aplikacija uz pomoć kojih ćete lakše optimizovati poslovanje vaše firme. S obzirom na to da je vreme sve ekvivalentnije novcu, a između stoji budućnost vašeg poslovanja, NUCLEO nudi konkretne korake za unapređenje i dalji razvoj vašeg biznisa.

Šta je NUCLEO program?

NUCLEO program obuhvata:

- Digitalno i fizičko čuvanje dokumenata: na ovaj način počinje i završava digitalizovanje vaše arhive, ali i fizičko arhiviranje papirne dokumentacije,
- Brzu pretragu baze dokumenata i efikasan pristup,
- Evidenciju o rokovima i obavezama,
- Automatizaciju svega onoga što ste nekada morali ručno raditi.

Pored navedenog, uz jednostavno korišćenje softvera, sistematično organizujete vašu dokumentaciju i obaveze, a slanje faktura je pojednostavljeno. Ponuda softverskih rešenja znatno podiže nivo poslovanja vaše firme – što je obostrani cilj.

Zašto je važna digitalizacija poslovanja?

Sama po sebi, digitalizacija poslovanja predstavlja “poslovanje bez papira” i sve više preduzeća se odlučuje na taj korak. Pored toga što takav sistem štedi vreme i novac, jednostavniji je za svaku buduću saradnju i proveru efikasnosti rada i poslovnih rezultata. Upravo zato NUCLEO program svakim svojim korakom i postojećim softverom nudi izbor i mogućnost odlučivanja u tom smeru.

Pošto je automatizacija odavno u fokusu, bitno nam je da napomenemo da takav proces nije jednokratan, već je to dugotrajan proces u kome se firma priprema na promene i na izazove koji joj na tom putu predstoje.

Iako se digitalizacija u velikoj većini poslovanja podrazumeva, vrlo je važno naglasiti da je ona ulaganje u opstanak i konkurentnost na tržištu, pa iako se još uvek možda dvoumite, razmislite dobro o daljim koracima i konačnoj odluci. Gotovo je sigurno da će niša poslovanja koje se odluči da preskoči ili da prolongira automatizaciju, vrlo brzo izgubiti u aktuelnoj tržišnoj utakmici.

Dakle, pored uštede vremena i novca i olakšavanja trenutnog i budućeg poslovanja, digitalizacija utiče na dalju produktivnost i efikasnost, omogućava veći spektar analize podataka i sigurnije čuvanje istih tih podataka, dok na ljudski faktor utiče tako što smanjuje mogućnost greške.

Ta ista digitalizacija važne dokumentacije direktno utiče na raniji način arhiviranja, jer sada možete to sve da uradite u nekoliko koraka sa svog radnog mesta, nesmetano i vrlo lako. Kako? Sva skenirana dokumentacija ubacuje se u bazu podataka, gde će biti na jednom mestu sistematično raspoređena. Evo i kako izgleda taj proces.

Arhiviranje

Korisnici kažu birokratija, a svi unutar preduzeća mogu da posvedoče da je tako: da, veliki je problem ogromna količina dokumenata, njihovo održavanje i arhiviranje, planiranje i izveštavanje o njima. Ti dokumenti su posebno opterećujući zbog zauzimanja velikog dela prostora, a onda i zbog snalaženja u svim tim registratorima koji su često loše organizovani i trošite jako mnogo vremena da pronađete dokumentaciju koja vam je potrebna. A znamo svi u poslovnom svetu da je vreme novac i da je organizacija poslovanja jedan od ključnih preduslova za uspeh.

Da ne biste razmišljali o arhiviranju ove brojne količine dokumenata, prostor imate kod nas. Naš kurir dolazi i preuzima dokumentaciju, mi popisujemo i sistematizujemo građu. Ukoliko vam dokumenti zatrebaju u određenom trenutku, biće dostavljeni u najkraćem vremenskom periodu. Ne samo to: u zavisnosti od hitnosti situacije možete izabrati jednu od opcija - danas za danas, - danas za sutra, pa će dokument(i) brzo biti u vašim rukama.

I ono najvažnije: N-ARHIVOM dobijate arhiviranje i obradu dokumentacije bez ulaganja u opremu i sopstveni arhivski prostor.

Skeniranje i ostali koraci

Isto važi za skeniranje i uništavanje dokumentacije. U sklopu arhiviranja fizičke građe, N-ARHIVA je razvila sistem u čijoj se ponudi nalazi i skeniranje dokumenta u PDF formatu i mogućnost masovnog skeniranja dokumenata, kao i dostavljanje putem imejla i to 25 strana dnevno ili 550 listova mesečno.

Skladištenje vaše dokumentacije vrši se u specijalizovanim kutijama visokog kvaliteta, kapaciteta pet standardnih registratora. Kada dođe do isteka dokumentacije u nekoj od kutija, klijent se može odlučiti za uslugu uništavanja dokumentacije. Uništavanje se vrši po kutiji, a dokumenti će biti uništeni u skladu sa zakonom.

Za svaku nedoumicu i dodatno pitanje u vezi sa tim kako NUCLEO program funkcioniše, odgovorićemo vrlo rado.

Tagovi: