Nova događanja u 2022. godini

Dubai ima niz dugo očekivanih novih događanja u planu za 2022 godinu. Ove godine, putnici mogu da ažuriraju svoje liste i da naprave sopstveni izbor u raznovrsnom spektru novih hotela, restorana i atrakcija koje će posetiti kao deo ponude Dubaija koja se stalno razvija.

Dubai ima niz dugo očekivanih novih događanja u planu za 2022 godinu. Ove godine, putnici mogu da ažuriraju svoje liste i da naprave sopstveni izbor u raznovrsnom spektru novih hotela, restorana i atrakcija koje će posetiti kao deo ponude Dubaija koja se stalno razvija.

ATLANTIS KRALjEVSKI DUBAI (Atlantis The Royal Dubai)
Dugo očekivani ATLANTIS KRALjEVSKI DUBAI otvoriće svoja vrata u blizini sestrinskog imanja Atlantis The Palm. Veličanstvena arhitektonska struktura raste na 43 metra i uključuje 795 hotelskih apartmana od kojih je svaki personalizovan određenim temama u dizajnu enterijera i ekskluzivno naručenim ručno rađenim umetničkim delima. Odmaralište takođe uključuje i lobi smešten oko ogromnog rezervoara za meduze i 90 metara dugačak ‘beskonačni’ bazen sa pogledom na horizont Marine i na Arapski zaliv.

MUZEJ BUDUĆNOSTI (Museum of the Future)
Otvorivši svoja vrata u februaru 2022. godine, arhitektonski impresivan Muzej budućnosti spreman je da prikaže novu eru kao novu destinaciju za istraživanje, učenje i stvaranje. Atrakcija na četiri sprata će se fokusirati na različite elemente uključujući ekosistem, bioinženjering, svemir i transport, dok će posetioce oduševiti izložbama koje nude uvid u budućnost. Muzej obećava da će biti ikona, kulturna znamenitost i centar budućih inovacija.


NOVA GRADSKA ATRAKCIJA (Sky Views Dubai)
Sky Views Dubai na adresi Sky View je novostvorena gradska atrakcija koja podiže razgledanje grada na nove visine. Oni koji traže avanturu mogu da na delu zdanja, koje se nalazi na 52. i 53. spratu kultnog hotela Address Sky View sa dva tornja, iskuse hodanje po ivici zdanja i spuštanje naniže u staklenoj kapsuli (Edge Walk and Sky Glass). Gosti takođe mogu da se izbore sa svojim strahovima i provozaju se klizećom platformom koja oduzima dah dok se jureći krećete od poda do poda na više od 219,5 metara iznad zemlje.

MADAM TISO DUBAI (Madame Tussauds Dubai)
Muzej Madam Tiso u Dubaiju je otvoren u oktobru 2021. sa sedam posebno dizajniranih tematskih soba i neverovatnom postavkom voštanih figura koja predstavlja prikaz ko je ko među međunarodnim superzvezdama. Postavka figura uključuje i sportske heroje kao što je Konor Mekgregor (Connor McGregor), istorijske ličnosti uključujući i kraljicu Elizabetu Drugu (the Queen Elizabeth II), Karu Delevinj, Karinu Kapur i mnoge druge.

AURA SKAJPUL – Najviši beskonačni bazen na svetu (AURA Skypool)
Od otvaranja u zimu 2021. godine, AURA Skajpul (AURA Skypool), koji se može pohvaliti titulom najvišeg beskonačnog bazena od 360 stepeni na svetu, oduševljava posetioce neometanim panoramskim pogledom na legendarne znamenitosti Dubaija kao što su Palm Jumeirah, Burj Al Arab, Burj Khalifa i dalje. Viseći na visini od 200 metara u vazduhu, AURA ima najveći beskonačni bazen na svetu od 360 stepeni i idealno je mesto za putnike da zabeleže posebne trenutke sa horizontom Dubaija koji predstavlja savršenu pozadinu.

SLEDEĆI NIVO (The Next Level)
Platforma za posmatranje (The View at The Palm), sa vidnim poljem od 360 stepeni, na vrhu tornja (The Palm Tower), nedavno je lansirana pod nazivom ‘Sledeći nivo’ (The Next Level), i predstavlja zadivljujući privatni prostor za posmatranje, sa neometanim panoramskim pogledom na Palm Jumeirah, Arapski zaliv i horizont Dubaija. Smešten na 250 metara iznad zemlje, ‘Sledeći nivo’ sada predstavlja najvišu tačku sa koje se vidi Palm Jumeirah.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: