NA MESTU STARE IMR FABRIKE GRADI SE MINI GRAD

 Novi vlasnik IMR na 50 ari placa u Rakovici planira izgradnju parkova, šetališta i kulturnih sadržaja

 Novi vlasnik IMR na 50 ari placa u Rakovici planira izgradnju parkova, šetališta i kulturnih sadržaja

Na 75.000 m2 kojima je svojevremeno svakodnevno stupalo 7.000 radnika bivšeg industrijskog giganta IMR više neće biti hale, magacini, mašine i radnici prljavih ruku. Kako pišu mediji, novi vlasnik ove kompanije Zvonko Gobeljić razradio je plan za projekat koji će se prostirati na prostoru od 750 ari u beogradskoj opštini Rakovica.
 
-Biće to nešto što Beograd još nije video, nešto potpuno reprezentativno, kombinacija parkova, šetališta, kulturnih i mnogo drugih sadržaja – mesto gde ćete moći pogledati dobru predstavu i film, a istovremeno i provesti vikend – kaže dobro obavešten izvor.
 
Na pitanje da li će na prostoru bivšeg rakovačkog giganta biti i tržni centar, naš sagovornik je odgovorio negativno uz argument da je Beograd zasićen šoping molovima.
 
Kako dodaje, plan je u načelu definisan, ali detaljnije će biti razrađen vrlo brzo, nakon što transakcija oko kupovine IMR bude okončana. Gobeljić je naime, uplatio prvu ratu od 586 miliona dinara, a ostatak do 1,1 milijardu uplatiće u narednih nekoliko dana. Kupoprodajni ugovor potpisaće za osam dana, a rok za plaćanje celokupne vrednosti je tri nedelje.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: