Migranti i stanovništvo čistiće parkove i javne površine u Somboru

U Somboru će biti organizovana ekološka akcija čišćenja gradskih trgova i parkova, kao i tribina na temu “Migranti u medijima i društvene mreže”. 

Migranti koji borave u centru za azil priključiće se akciji čišćenja grada i zajedno sa lokalnim stanovništvom poslati lepu poruku o zajedništvu i deljenju istih ciljeva.

U Somboru će u petak 12.jula biti organizovana ekološka akcija čišćenja gradskih trgova i parkova, kao i tribina na temu “Migranti u medijima i društvene mreže”.

Ekološka akcija nema za cilj samo doprinos lokalnoj zajednici u vidu održavanja grada lepim i čistim, već i “čišćenje predrasuda” koje postoje prema ovoj populaciji.

Migranti koji borave u centru za azil priključiće se akciji čišćenja grada i zajedno sa lokalnim stanovništvom poslati lepu poruku o zajedništvu i deljenju istih ciljeva.

Satirični portal Njuz.net podržaće aktivnosti. Pored učešća u ekološkoj akciji i čišćenju grada, predstavnici ovog čitanog portala učestvuju na tribinama “Migranti u medijima i društvene mreže”. Na taj način će pokušati da skrenu pažnju kako pogrešna slika kojom su predstavljeni migranti u medijima može da stvori pogrešan utisak i negativan stav prema određenoj populaciji.

Mesto okupljanja za ekološku akciju će biti u parku Heroja u 16:00. Nakon toga u 18 časova, u Edukativnom centru Crvenog krsta Sombora će biti održana tribina.

Ove aktivnosti, kojima je podržan Sombor kao opština na čijoj teritoriji borave migranti, realizovali su Evropski investicioni fond (EUTF), Oxfam kao lider Konzorcijuma koji čine Care Srbija, Caritas Srbija i Oxfam Italija (Consortium) i organizacija Mreža psihosocijalnih inovacija (PIN).

Prijava na newsletter

Pročitajte još: