Međunarodni festival dečijeg pozorišta u Subotici

Međunarodni festival dečijeg pozorišta biće održan od 18. do 23. septembra u Subotici. U takmičarskom delu festivala učestvovaće četrnaest predstava iz zemlje i inostranstva.Međunarodni festival dečijeg pozorišta biće održan od 18. do 23. septembra u Subotici. U takmičarskom delu festivala učestvovaće četrnaest predstava iz zemlje i inostranstva.

Međunarodni festival dečijeg pozorišta biće održan od 18. do 23. septembra u Subotici. U takmičarskom delu festivala učestvovaće četrnaest predstava iz zemlje i inostranstva.

Zbog izuzetnog doprinosa razvoju scenske umetnosti za decu i kulture uopšte, zatim razvoju i ugledu grada Subotice za svojih dvadeset i četiri godina postojanja, festival je nagrađen značajnim nagradama PRO UBE, Vukovom nagradom i Međunarodnom nagradom za doprinos razvoju dramskog odgoja Grozdanin kikot, što ga karakteriše kao jednim od najznačajnijih nacionalnih manifestacija kulture naše zemlje, ali i van njenih granica.

Ove godine, posetioci festivala će moći da pogledaju predstave za decu u izvođenju pozorišta iz Rusije, Italije, Bugarske, Mađarske, Francuske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine (Republike Srpske), Španije, Izraela, Indonezije, Grčke i Srbije.

U takmičarskom delu festivala pored predstava iz naše zemlje, iz regiona dolaze ,,Velika tvornica reči” u produkciji pozorišta Mala scena iz Hrvatske, “Vuk sa mirisom bobica” iz Republike Srpske, mađarska predstava “San vile Mol”, zatim predstava Evgenija Ibragimova “Tražim dozvolu za život” kao i mnoga druga pozorišna ostvarenja.

Festivalske dane ispuniće i prateći program festivala, gde će posetioci moći da učestvuju u izlobi, radionicama, filmskom programu i promociji knjiga, čiji raspored možete pogledati na zvaničnom sajtu festivala https://www.lutfestsubotica.net/.

Žiri glavnog takmičarskog programa čine glumica i rediteljka Marijana Petrović, Viktor Srajman, izraelski reditelj i glumac i Kliodna Nunan irska praktičarka umetnosti umentosti za decu.

Međunarodni festival pozorišta za decu podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i Grad Subotica.

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: