Mask planira da uveća korisničku bazu Twitter-a za skoro 200% za tri godine

Elon Mask sigurno ima neke važne ciljeve za Twitter, ali da li su oni izvodljivi i da li može zaista da ih ispuni?

Elon Mask sigurno ima neke važne ciljeve za Twitter, ali da li su oni izvodljivi i da li može zaista da ih ispuni?

Prošle nedelje je otkrio da je osigurao dodatnih 7 milijardi za svoju ponudu za preuzimanje ove platforme. Uveo je razne finansijske partnere u dogovor, uključujući Sequoia Capital, Binance, šefa Oracle-a Larija Elisona and saudijskog princa Alvalida, koji su sada postali manjinski deoničari. Ali ovi deoničari ne nude svoj novac iz dobrote svog srca, već očekuju povraćaj investicije, što znači da Mask mora da ima neki plan da napravi Twitter profitabilnim.

I iako ne znamo kako Mask tačno misli to da postigne, New York Times je nedavno nabavio predlog koji je predstavljen ovim ulagačima, koji uključuje Maskov plan da uveća korisničku bazu Twitter-a od 229 miliona aktivnih korisnika koje ima sad do 600 miliona do 2025, pa zatim do 931 milion do 2028. Zatim, plan uključuje i petostruko uvećanje prihoda Twitter-a do 2028 godine – od 5 milijardi 2021. godine do 26,5 milijardi. Prihod od oglašavanja, koji trenutno zauzima 90% prihoda Twitter-a će se smanjiti na oko 45%.

Mask takođe planira da otpusti oko 1.000 radnika tokom naredne godine, a zatim da doda oko 2.700 radnika do 2025. godine. Iako nije jasno kako Mask planira da uveća toliko broj korisnika, jasno je da investitori veruju u njegovu strategiju.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: