Manifestacija Ledena šuma u Novom Sadu – mesto susreta svih generacija

Manifestacija Ledena šuma u Novom Sadu – mesto susreta svih generacija

„Ledena šuma“ je najduža zimska manifestacija u Srbiji koja se tradicionalno održava tokom decembra i januara u Dunavskom parku, u Novom Sadu. Svojim ambijentom i programskim sadržajima svake godine okuplja preko sto hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Šesta po redu manifestacija „Ledena šuma“ sa mnoštvom kulturnih dešavanja, edukativnih druženja, izložbenih aktivnosti i humanitarnih susreta ove godine održaće se od 17. decembra do 16. januara 2022. godine.

U Ledenoj šumi nalazi se veliko i lepo uređeno klizalište koje se prostire na 1300 m2 i koje se sastoji iz centralnog, natkrivenog dela i njegove prateće, kružne staze koja je postavljena oko jezera u Dunavskom parku. Ovo je najmodernije klizalište u regionu na kome je posetiocima omogućena zabava i rekreacija na ledu i na temperaturama do 15 stepeni.

Pored klizališta posetiocima je na raspolaganju i kafe, a na samom ulazu u „Ledenu šumu“ nalazi se i „Snežni grad“- zimski bazar koji je namenjen prezentaciji lokalnih umetnika i zanatlija kao i promociji vojvođanskih specijaliteta i zimskih delikatesa.

Pošto je Ledena šuma mesto susreta svih generacija uz podršku grada Novog Sada i ostalih partnera obezbeđeni su sadržaji kao što su koncerti klasične muzike, nastupi savremenih bendova, di-džej nastupi, umetnički performansi, edukativne radionice za decu i odrasle, dečije animacije na ledu i još mnogo toga zanimljivog.

Tradicionalni doček Dečije Nove godine održaće se 31. decembra u dnevnom terminu sa programom prilagođenom najmlađim posetiocima.

Istovremeno, u okviru programa društvene odgovornosti, „Ledena šuma“ će i ove godine inicirati i učestvovati u brojnim humanitarnim akcijama sa ciljem da se u prazničnom periodu prikupe sredstva za najugroženiju decu iz Vojvodine i Srbije.

U cilju popularizacije rekreativnog klizanja kao zabavnog zimskog sporta, satnicom na ledu omogućena je i besplatna škola klizanja. Takođe, kroz saradnju sa predškolskim i školskim ustanovama, „Ledena šuma“ omogućuje i besplatne grupne termine klizanja za najmlađe posetioce.

Radno vreme „Ledene šume“, cene i satnice klizanja kao i program manifestacije dostupni su na sajtu www.ledenasuma.rs.

 

 

 

 

 

Foto: Ledena šuma