Kupusijada u Futogu u petak i subotu

NULL

„Futoška kupusuijada“ predstavlja jedinstvenu manifestaciju u Srbiji – po tematici kojoj je posvećena, mestu svoga redovnog održavanja i bogatstvu mogućnosti koju pruža autohtona sorta kupusa kakva se uzgaja i prerađuje isključivo u Futogu.

Na manifestaciji „Futoška kupusijada“ promoviše se futoški kupus – brend Srbije, kroz predstavljanje privrednih potencijala Futoga, lokalnih običaja i turističke ponude sela, sa akcentom na pripremanju jela od futoškog kupusa. Futoška kupusijada je manifestacija posvećena isključivo autohtonoj sorti futoškog kupusa i njenoj ulozi u ekonomskom i kulturnom razvoju sela sa akcentom na potrebu proizvodnje zdrave hrane u zdravoj životnoj sredini.

Ove godine program traje dva dana, petak, 5. novembar i subota, 6. novembar.

Po običaju prvi dan, 5. novembar, posvećen je najmlađima. U subotu, 6. novembra u 12 časova predviđeno je svečano otvaranje i obraćanje organizatora i pokrovitelja manifestacije – Grada Novog Sada. U 14 časova biće proglašeni najuspešniji učesnici u takmičenju „Izbor najteže glavice futoškog kupusa“ i najbolji kuvari – pobednici u takmičenju u kuvanju jela od kupusa.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Novi Sad, a organizatori su: MZ Futog, Kulturni centar “Mladost”, Udruženje “Futoški kupus”, Poljoprivredna škola sa Domom učenika Futog, Osnovne škole „Miroslav Antić“ i „Desanka Maksimović”.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: