Književne večeri u Krupari

Četvrta Međunarodna književna kolonija Srpskog književnog društva - Krupara biće održana do 27. avgusta u Bačkom Dušanovu.

Četvrta Međunarodna književna kolonija Srpskog književnog društva – Krupara biće održana do 27. avgusta u Bačkom Dušanovu.

Učesnici ovogodišnje kolonije su Viktorija Radič (Srbija/Mađarska), Mari Alperman (Nemačka), Enrico Davanzo (Italija), Mirjana Mitrovic (Srbija), Zoran Đerić (Srbija) i Ivan Antić (Slovenija/Srbija) koji će ovom prilikom moći da podele svoja iskustva, da se upoznaju bolje i sveobuhvatnije, ali i da srpsku književnost učine vidljivijom i van granica zemlje, u nadnacionalnim okvirima.

U petak, 26.avgusta biće održano zajedničko, završno književno veče koje će biti dostupno za posetioce od 18 časova. Oni koji odluče da početak vikenda provedu u Krupari, biće u prilici da pogledaju radove nastale na likovnoj koloniji Kruparart, koja je održana prethodne nedelje.

Kolonija se održava u ambijentu kompleksa Krupara, zahvaljujući predusetljivosti porodice Anđelić i Srpskom književnom društvu, kao i uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: