Karlovci Film Festival 2022 od 19. do 21. avgusta

Karlovci Film Festival 2022 od 19. do 21. avgusta


I ove godine Sremski Karlovci će biti domaćin "Karlovci Film Festa” koji će biti održan na Vidikovcu u periodu od 19 – 21. avgusta.

Flmski festival u Karlovcima, ovog avgusta obeležiće svoj peti rođendan. Nastao je 2018.godine kao ideja studenata sa dramskog smera Akademije umetnosti u Novom Sadu i od tada se redovno održava na Duškovom vidikovcu u Karlovcima. Tradicionalno i ove godine, ljubitelje filma očekuju mnogobrojna filmska ostvarenja iz čitavog sveta.

Ove godine festival će doneti nešto drugačije sadržaje. Pored dobro odabranih filmova, posetioci će moći da učestvuju u radionici Filma i glume koja će biti održana u prostorijama Kulturnog centra na Trgu Branka Radičevića. Radionicu glume, koja će biti održana tokom dva festivalska dana, održače master akademski glumci Katarina Bradonjić i Aleksandar Tobdžić, koji će svoje glumačke veštine nesebično preneti učesnicima radionice.

Pored Radionice Filma i glume, možete pohađati i radionicu Filmske umetnosti, koja će vas uvesti u svet iza objektiva filmske kamere. Ovu radionicu vodiće Ankica Micasević, diplomirani audiovizualni umetnik i snimatelj.

Prijave za ovogodišnje radionice otvorene su do desetog avgusta za učenike osnovnih i srednjih škola uzrasta od dvanaest do sedamnaest godina (mlađa grupa) i one od osamnaest do dvadeset pet godina (starija grupa). Prijave sa podacima možete poslati na mejl festivala: direktor@karlovcifilmfestival.rs.

Festival je deo programa Novi Sad Evropska prestonica kulture 2022, a ulaz na sve festivalske sadržaje je besplatan. Program festivala možete naći na facebook stranici festivala ili na njihovom zvaničnom sajtu https://karlovcifilmfest.rs/.