Kako se kreira blog?

KAKO SE KREIRA BLOG?

Želite da pišete blogove o stvarima koje vas zanimaju, okružuju ili čak iritiraju. Saznajte šta je u stvari blog i kreirajte ga sami sa ovig 6 jednostavnih koraka. Da bi ste bili uspešan bloger-ka najvažnija stvar vam je da budete strastveni prema temi o kojoj pišete!

Šta je blog uopšte?

Ukratko, blog je vrsta veb stranice koja se fokusira uglavnom na pisani sadržaj, poznat i kao postovi na blogovima. U popularnoj kulturi najčešće čujemo blogove sa novostima ili veb lokacije sa slavnim ljudima, ali kao što ćete videti u ovom vodiču, možete pokrenuti uspešan blog o bilo kojoj zamislivoj temi. Blogeri često pišu iz lične perspektive koja im omogućava da se direktno povežu sa svojim čitaocima. Pored toga, većina blogova ima i odeljak „komentari“ gde čitaoci mogu da se dopisuju sa blogerima. Interakcija sa vašim čitaocima u odeljku za komentare pomaže u daljoj vezi između blogera i čitatelja.

Ova direktna veza sa čitaocem jedna je od glavnih prednosti pokretanja bloga. Ova veza vam omogućava interakciju i deljenje ideja sa drugim istomišljenicima. Takođe vam omogućava da izgradite poverenje sa svojim čitaocima. Poverenje i odanost vaših čitalaca takođe otvara vrata za zarađivanje novca od vašeg bloga, o čemu ću kasnije raspravljati u ovom vodiču.

6 koraka kako da započnete blog

1.Izaberite ime bloga. Izaberite nešto opisno.
2.Nađite svoj blog na mreži. Registrujte svoj blog i pokrenite hosting.
3.Prilagodite svoj blog. Izaberite besplatan predložak i podešajte ga.
4.Napišite i objavite svoj prvi post. Zabavni deo!
5.Promovišite svoj blog. Nabavite više ljudi da čitaju vaš blog.
6.Zaradite blog blogom. Izaberite neku od nekoliko opcija za unovčavanje bloga.

NPredlažemo vam da pogledatie ovaj video sa detaljnim uputstvom kako da započnete svoj blog. Ukoliko vam ovo uputsvo nije dovoljno i želite da saznate još više stvari o pisanju blogova, možete uvek da kontaktirajte nekog stručnjaka iz ove oblasti.