Izložba “Nebo i zemlja” novosadske umetnice Mirjane Blagojev u Galeriji Terra u Kikindi

Izložba pod nazivom "Nebo i zemlja” novosadske umetnice Mirjane Blagojev biće dostupna za posetioce do četvrtog novembra u Galeriji Terra u Kikindi.

Izložba pod nazivom “Nebo i zemlja” novosadske umetnice Mirjane Blagojev biće dostupna za posetioce do četvrtog novembra u Galeriji Terra u Kikindi.

Radovi na izložbi koja je otvorena početkom ovog meseca deo su ciklusa koji je umetnica započela u okviru 39. Simpozijuma skulpture u terakoti “Terra” 2020. godine.

U izložbenim radovima, umetnica fokus stavlja na pojam refleksije u njenom dvostrukom značenju – kao odraz i promišljanje na određenu temu, povezujući transparentne i reflektujuće materijale sa zemljom, odnosno glinom i terakotom. Izložene skulpture su geometrijski oblici satavljeni od jezgra izgrađenog od materijala poput stakla, prohoma i omotača od terakote koji se ,,raspada” i lomi. Suočavanje ovih naizgled nespojivih vrsta materijala odraz je suočavanja starog i novog, odraz promenjive slike okruženja i zemlje koja je temelj svega.

Galerija Terra već četri decenije predstavlja važno kulturno središte u čijem se prostoru smenjuju izložbe poznatih likovnih stvaralaca. Godišnje se ovde održi petnaestak izložbi kako domaćih tako i stranih umetnika.

Galerija je otvorena svakog radnog dana u terminima od 09:00 do 14:00h i od 17:30 do 20:00h.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: