Humanitarna akcija “Magični doručak” obeležila deceniju svog postojanja

Održana još jedna akcija prikupljanja hrane za decu sa posebnim potrebama.

Banka Crédit Agricole Srbija i kompanija Metro, u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečiju zaštitu Grada Beograda i Bankom hrane, su u školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ obeležili jubilarnu godinu postojanja humanitarne akcije “Magični doručak”.

Osnovna misija ovog humanitarnog projekta namenjenog školama za decu sa posebnim potrebama je podrška srećnijem detinjstvu kroz zdraviju i kvalitetniju ishranu. Ove godine je širom Srbije u ovoj humanitarnoj akciji prikupljeno preko 6 tona hrane. Akcija je bila aktivna u periodu od 14. marta do 10. aprila, a svečano je obeležena 18. aprila u zemunskoj školi „Veljko Ramadanović“.

“Magični doručak” ove godine otvorio je gradonačelnik Beograda Prof. dr Zoran Radojičić, a tom prilikom je posebno istakao važnost pružanja uslova za srećnije detinjstvo najmlađih građana.

Program na ovoj manifestaciji bio je zabavnog i edukativnog karaktera, a podršku je pružio srpski paraolimpijac Miloš Grlica. Pored toga, organizovano je i takmičenje u Golbol-u, ali i izvođenje specijalnih vežbi orijentacije na sportskom terenu škole.

Tradicionalno, proslavu akcije „Magični doručak“ obeležila je i prava kulinarska gozba, u pripremi mladih kuvara okupljenih oko Junior Chefs Cluba Srbije, koji su po završetku edukativnog i zabavnog programa, učenike obradovali bogatim, ukusnim i zdravim obrokom koji su pripremili uz podršku METRO HoReCa Centra.

U ovogodišnjoj humanitarnoj akciji prikupljeno je preko 6 tona hrane, namenjenih za 36 škola u Srbiji za decu sa posebnim potrebama, a svoju humanost pokazao je i veliki broj građana naše zemlje, koji su kupovinom paketića u METRO distributivnim centrima i donacijama na račun Banke hrane, pomogli deci kojima je pomoć najpotrebnija.

 

 

 

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: