Festival “Novi balkanski ritam” u Ekološkom centru “Radulovački” u Sremskim Karlovcima

Festival "Novi balkanski ritam” će se po prvi put održati ove godine od 22. do 25. septembra u Ekološkom centru ,,Radulovački” u Sremskim Karlovcima.

Festival “Novi balkanski ritam” će se po prvi put održati ove godine od 22. do 25. septembra u Ekološkom centru ,,Radulovački” u Sremskim Karlovcima.

Telesna muzika je najstariji ekološki način stvaranja muzike, ali se koristi i u modernom muzičkom izrazu. Upravo ga ovo čini prvim festivalom takvog sadržaja u regionu. Festival je osmišljen sa ciljem promocije ove tehnike, ali i edukacije iz ove oblasti.

Na festivalu će nastupiti i voditi radionice umetnici Marko Dinjaški i Ana Vrbaški iz Srbije, Maks Polak iz sjedinjenih Američkih Država, Ana Ljombart iz Španije i Ben Šic iz Nemačke.
U deset radionica tokom festivala učesnici će se baviti muzičkim i plesnim nasleđem Balkana, Evrope i Amerike, koje će prezentovati na koncertu 24.septembra u Ekološkom centru ,,Radulovački”.

Festival će biti otvoren 22.septembra, koncertom balkanske muzike dua Alice in WonderBand. Ulaz na večernje programe festivala biće besplatan, a svi koncerti počeće u 21h.

“Novi balkanski ritam” organizovan je u saradnji udruženja ,,Otvoreni krug Novi Sad”, Turističkom organizacijom Sremskih Karlovaca i Pokretom gorana Vojvodine.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: