Festival „Književna mašina“ u Novom Sadu

Festival „Književna mašina“ u Novom Sadu

U okviru Kaleidoskopa kulture, festival „Književna mašina“ biće održan od 17. do 23. septembra na više lokacija u Novom Sadu.

Program festivala biće podeljen u šest celina i okupiće više od trideset pesnika nove generacije iz zemlje, regiona i Evrope. Počevši od „Noći književnosti“ koja će biti održana 17. septembra u prostorijama SPENS-a, preostali festivalski dani biće ispunjeni raznolikim i kvalitetnim sadržajem.

Festival će zvanično biti otvoren „Zajedničkim čitanjem“ u nedelju 18. septembra na kome će se čitanjem predstaviti Danilo Lučić, Maja Solar, Bojan Todorovič, Maša Seničić i mnogi drugi. Narednog dana u knjižari Bulevar books, svi zainteresovani sugrađani u okviru festivalskog dana „Nesaglasnosti“ moći če da učestvuju u razgovoru sa gostima festivala iz Evrope Benom Klarkom iz Španije i Kornelijom Hilmbauerom iz Austrije. U okviru narednih dana festivala u Svilari u okviru „Najnovijih glasova“ i u prostoru Šok zadruge, novosadskoj publici biće predstavljeni mladi pesnici i pesnikinje, zajedno sa radovima vizuelnih umetnika iz Novog Sada kroz promociju antologije Linije bekstva.

Festival će biti zatvoren u petak, 23. septembra u knjižari Bulevar books, razgovorom sa lokalnim i regionalnim izdavačima o problemima sa kojima se susreću prilikom objavljivanja pesničkih knjiga na našim prostorima.
Više o programima i učesnicima festivala možete pogledati na zvaničnim Instagram i Facebook stranicama ili pročitati u online magazinu „Rizom“.