Festival kamerne muzike u Novom Sadu

Festival kamerne muzike u Novom Sadu

Koncertima na Festivalu kamerne muzike, koji se održava u sklopu nedelje Izvođačke umetnosti programskog luka Kaleidoskop kulture, posetioci će moći da prisustvuju do 16.septembra na više lokacija u gradu.

Festival kamerne muzike je kao ideja nastao još 2018.godine kada je, u septembru, doživeo svoje prvo izdanje. Za njegovo osnivanje zaslužne su novosadske umetnice Ksenija Mijatović Korom i Veronika Antunovič Marić u saradnji sa italijanskim dirigentom Đanlukom Marčanom.

Misija festivala jeste da uvede nove estetske pristupe i pravce u proces stvaralaštva, da predstavi nove forme i korišćenje novih tehnologija u toku samih koncerata, da decentralizuje kulturne sadržaje i kreira novu publiku.
Takođe, ima za cilj promovisanje savremenog stvaralaštva na polju komponovanja savremene klasične muzike i stavaranje kulturnih sadržaja koji su interesantni različitoj publici.

Festival je započet uvodnim koncertima održanim 10. i 11. septembra, a preostalim koncertima do kraja festivala posetioci će moći da prisustvuju u sledećim terminima na nekoliko lokacija u gradu:

12. septembar u 20.22h - Winds & DJ u Gradskoj koncertnoj dvorani

13. septembar u 20.22h - Mladi talenti u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“, Amfiteatarska sala

14. septembar u 20.22 h - Klavirski trio u Gradskoj kući

15. septembar u 20.22h - Duo flauta i harfa u Kulturnoj stanici Svilara

16. septembar u 20.22h - Otrov i ambrozija (koncert zatvaranja Festivala kamerne muzike) u Gradskoj kući