Dečije igraonice su odličan biznis

Mnogi roditelji danas imaju užurbani raspored zbog kog često moraju svoje dete da povere na čuvanje drugim licima. Upravo zbog toga, neophodno je da postoje dečije igraonice koje će preuzeti brigu o deci dok su roditelji posvećeni svojim obavezama.

Živimo u vremenu koje nam nameće brz život i mnogo vremena provedenog van kuće. Neretko je rano vreme devet, deset sati, a često se ostaje i prekovremeno, što dodatno otežava porodični život. Roditelji su prinuđeni, da i pored škole i vrtića, decu ostavljaju drugim licima na čuvanje. Na sreću, danas postoje igraonice u kojima možete ostaviti svoje dete i biti bezbrižni i sigurni da ga ostavljate na pravom mestu.

Čuvanje dece na sat

Decije igraonice imaju rekreatore i vaspitače koji brinu o Vašem detetu, koliko god vremena je potrebno. Čuvanje dece se računa po satu, a cene variraju zavisnosti od veličine igraonice, broja osoblja, lokacije. Mirne savesti možete ostaviti svog mališana na nekoliko sati, sigurni da mu neće biti dosadno, ali da će usvojiti i nova znanja. Roditelji često, sa grižom savesti što ne provode dovoljno vremena sa njima, i posle vrtića ostavljaju decu na neko vreme u igraonici. Ali to ne treba da Vas brine, svakako je bolje da budu okruženi svojim vršnjacima, nego da ostanu kod kuće sami sa bebisiterkom ili bakama i dedama. Atmosfera je opuštenija nego u vrtiću tako da ukoliko žele mogu sve vreme da se igraju, ali i da učestvuju u radionicama sa drugom decom. Igraonice su pogodne i za ostavljanje školaraca pre ili posle škole, ukoliko ne želite da ih ostavite same. Sa vaspitačima mogu završiti domaće zadatke, tako da vreme provedeno sa roditeljima bude iskorišćeno samo za uživanje.

Prednost igraonica je i što rade vikendom, tako da, ukoliko završavate poslove po gradu, idete u šoping ili na kafu sa prijateljima, ne morate da vučete dete sa sobom, koje će se to vreme dosađivati, već mu možete obezbediti da se zabavlja sa drugom decom.

Celodnevni boravak

S obzirom da je danas teško naći mesto u vrtiću zbog prevelike potražnje, dobar deo roditelja odlučuje se da svoje mališane dovodi u igraonice. Ova opcija je mnogo kvalitetnija za socijalizaciju i vaspitanje dece nego bebisiting. Bitno je znati da osoblje u igraonicama čine obrazovani vaspitači i pedagozi, koji će učiniti da dete provede dan, kako u zabavi i igri, tako i u edukaciji i kreativnom radu. Dobra stvar je što Vi određujete vreme kada ćete dovesti i odvesti dete, tako da ga možete prilagoditi svom radnom vremenu. Posebna pažnja posvećena je najmlađima, i obezbeđuju se krevetići za popodnevno spavanje, veliki broj igračaka i veći broj vaspitača.

Dobro osmišljen i prilagođen program igraonica

Za rad igraonice zaduženi su rekreatori i vaspitači, koji sa pedagozima osmišljavaju program boravka dece svih uzrasta. Ukoliko su to školarci, uključeno je više vaspitno-obrazovnog programa i kreativnih radionica. Tako da Vaše dete može učiti da slika, peva, rešava matematičke probleme, ali i uči strani jezik. Uz vaspitače dete može lakše savladati gradivo učeno u školi i imaće pomoć pri rešavanju domaćih zadataka. Za mlađu decu program je više ispunjen zabavnim sadržajem, ali kroz koji su protkane aktivnosti koje omogućuju kreativan, analitički, socijalni i emotivni razvoj Vašeg deteta.

U svakom slučaju nećete morati da brinete, jer će Vaše dete biti ispunjeno i zadovoljno.

Photo: Pixabay, Cookie_Bite

Prijava na newsletter

Pročitajte još: