CARGO PRAVI APLIKACIJU “NOVI TAXI”

Kompanija CarGo Technologies i predsednik novoformiranog udruženja 'Novi taksi' potpisali su juče memorandum kojim se ova tehnološka kompanija obavezala da će napraviti aplikaciju za novu taksi firmu u Srbiji.

Kompanija CarGo Technologies i predsednik novoformiranog udruženja ‘Novi taksi’ potpisali su juče memorandum kojim se ova tehnološka kompanija obavezala da će napraviti aplikaciju za novu taksi firmu u Srbiji.

Milorad Đokić, osnivač firme „Novi taksi“ i zakonski zastupnik Ugovorne privredne taksi komore Srbije izjavio je da Zakon o prevozu definitivno mora da se menja, ali moraju da se menjaju i predstavnici taksista koji govore u njihovo ime. Još je dodao i to a se i taksistima i javnosti objašnjava da je reč o borbi za zakon i profesiju, ali da je zapravo štrajk taksista politički zloupotrebljen i da neko veliki stoji iza svega:

CarGo je zbog toga pružio ruku taksistima i odgovorio rešenjem. Pravljenje nove taksi aplikacije i sistema omogućiće taksistima fer uslove, a državi regularno plaćene poreze. Pored novih automobila i fer uslova, novi taksi će biti prava slika Beograda. To će biti povratak pravog taksija. Aplikacija koju će razviti kompanija CarGo Technologies će omogućiti stvaranje „retro taksi udruženja sa modernom tehnologijom“, što je jedan od slogana novoformiranog udruženja. 

Vuk Guberinić, direktor CarGo Technologies, istakao je tom prilikom da je ova kompanija na ideju došla ne bi li pomogla ljudima iz taksi branše da se bave svojom poslom i prihvate novu tehnologiju, a ne da se protiv nje bore, što je detaljnije objasnio za Netokraciju:Ideje nam je bila da napravimo aplikaciju za „Novi taksi“ u okviru koje bi taksistima garantovali puna radna prava, najsavremenije plaćanje, pomoć oko kupovine automobila i garantovanih 150.000 dinara mesečno, uz pomoć ljudima koji imaju izazove u plaćanju poreza prema državi.

 

Izvor: Netokracija.rs

Prijava na newsletter

Pročitajte još: