Vučić: Gradnja autoputa Beograd-Zrenjanin počinje sledeće godine

NULL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će sledeće godine početi da se gradi autoput od Beograda do Zrenjanina, koji će raditi Kinezi.

Vrlo brzo će biti, kako je rekao Vučić tokom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac, u razgovoru sa predstavnicima kompanije Čajna Šandong, pripremljen projekat za autoput do Zrenjanina. Vučić je pozvao kompaniju Čajna Šandong da se pripreme na vreme i da ukoliko dobiju posao izgade taj autoput najbrže do sada, odnosno da imaju još veći broj ljudi i mašina na gradilištu.

Vučić je podsetio da je planirano da osim autoputa od Beogada do Zrenjanina, izgradi i Fruškogorski koridor od Rume do Novog Sada, kao i deonica od Novog Sada do Zrenjanina. Izgradnja autoputeva u ovom delu Srbije je, kako je naglasio Vučić, veoma važna, kao i da kineska kompanija Linglong realizuje veliku investiciju u Zrenjaninu, gde će uložiti 900 miliona dolara. Vučić je naveo i da uskoro kreću radovi na Fruškogorskom koridoru, Novi Sad – Ruma, sa veličanstvenim mostom kod Kovilja, i tunelom koji će otvoriti Srem i Bačku jedno prema drugom.

Ostaje još jedna važna saobraćajnica da se gradi, od Bačkog brega, Sombora, Kule, Vrbasa, Srbobrana, Bečeja, do Kikinde – kako bi se spojili severozapad i severoistok.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: