Viber: Nestajuće poruke od sada i u Srbiji

NULL

Rakuten Viber, jedna od vodećih aplikacija na svetu za besplatnu i laku komunikaciju, objavila je da je dugo očekivana funkcija “nestajućih poruka” sada dostupna i u svim ličnim četovima. Kako je navedeno u saopštenju, nova funkcija će omogućiti korisnicima dodatno upravljanje nad razmenjenim informacijama. Prethodno je bila na raspolaganju samo u tajnim četovima, dok će od sada svaki korisnik moći da podesi vremensko odbrojavanje pri slanju tekstualnih, foto, video ili bilo kojih drugih fajlova na nekoliko sekundi, minuta, sati ili čak i dana. Automatsko odbrojavanje do samouništenja naznačenog sadržaja biće započeto čim primalac pregleda poslatu poruku.
Važnost nestajućih poruka za bilo koji čet “1-na-1” dodatno afirmiše Viberovu poziciju kao najbezbednije aplikacije za razmenu poruka na svetu, navodi se u saopštenju.

Da bi kreirao nestajuću poruku, korisnik bi trebao da: pritisne ikonicu časovnika na dnu ekrana na kome su prikazani četovi i odredi period samouništenja poruke, otkuca poruku i prosledi je primaocu.
Kroz seriju prvenaca na tržištu aplikacija za razmenu poruka, Viber je uveo funkciju “brišućih poruka” u svim svojim četovima već 2015, standardnu enkripciju sa-kraja-na-kraj 2016, kao i skrivene i tajne četove 2017. godine.
U okviru svoje stalne posvećenosti obezbeđivanju privatnosti svojih korisnika, Viber objavljuje uvođenje nestajućih poruka i u običnim četovima.
Pomoću ove nove funkcionalnosti, svi korisnici će moći da razmenjuju različite vrste informacija koje će se samouništavati po završetku odbrojavanja.
Funkcija takođe sadrži pametno upozorenje korisnika u slučaju skrinšotovanja poruka od strane primalaca.

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: