Veliki dan za našu zemlju – Vučić posetio Vladičin Han

Pušten u saobračaj južni krak Koridora 10.

Decenijama se čekalo na auto-put od Horgoša do Preševa koji će skratiti i učiniti sigurnijim put do Grčke.
Predsednik Vučić prisustvovao je otvaranju poseldnje deonice kraka Koridora 10. Prilikom posete Vladičinom Hanu predsednik je bio oduševljen onim što je tamo zatekao i tom prilikom je izjavio sledeće: “Ovo jesmo mi i ovo jeste Srbija, nema lepše zemlje od naše Srbije, nema zemlje koju više volimo i nema ponosnije zemlje od Srbije i nema naroda koji poput našeg može da kaže da je uspeo toliko da izgradi i promeni sebe i svoju zemlju kao što smo mi uspeli u proteklih nekoliko godina “

– Reći da sam srećan zbog svega što ste uradili bilo bi tek grebanje po površini onoga što osećam. Nemam dovoljno reči, pa ću citirati našeg velikog nobelovca Ivu Andrića: “Jedna velika građevina, koja je i dugovečna i korisna i lepa, uvek je po svom postanku i svojoj sudbini, u stvari, jedna složena i tajna drama u kojoj se u nerazmrsivom klupku ukrštavaju ljudske mnogostruke želje i potrebe, nepredvidljiva igra događaja, i čovekov san o lepoti. Takva građevina ne menja samo izgled i značaj kraja u kome se nalazi, nego ima duboke biološke veze sa narodom koji se njome služi; ona utiče na razvitak naraštaja, slično kao vazduh, zemlja, piće i hrana” – rekao je predsednik.

Vučić se zahvalio svim vrednim i dobrim ljudima juga Srbije, koji su kako je naveo – zaslužni za to! Radili su i izgradili sve ono što generacije pre njih nisu mogle da urade.

Južni krak Koridora 10 svečano je pušten u saobraćaj uz veličanstveni vatromet.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: