Uspešan nastup srpskih kompanija na specijalizovanom sajmu iz drvne industrije Interzum 2019

Uspešan nastup srpskih kompanija na specijalizovanom sajmu iz drvne industrije Interzum 2019

Šest srpskih kompanija iz sektora drvne industrije uspešno se predstavilo na 60. međunarodnom sajmu za dobavljače industrije nameštaja i enterijera Interzum 2019, koji se održao u Kelnu, od 21. do 24. maja 2019. godine.

U okviru saradnje Razvojne agencija Srbije i Švajcarskog programa za promociju izvoza (SIPPO), uz podršku Privredne komore Srbije i EEN mreže, Srbija se po prvi put predstavila na sajmu Interzum u Kelnu sa nacionalnim štandom na kome su izlagale sledeće kompanije: S.C.S. PLUS iz Knjaževca, SUNCE MARINKOVIĆ iz Kragujevca, TARA Concept iz Kragujevca, TOPWOOD iz Beograda, ZVEMIL iz Bajine Bašte i ENTERO iz Nove Pazove.

Srpski izlagači su održali preko 400 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim poslovnim partnerima i ostvarili značajne kontakte koji će dovesti do poslovne saradnje u ovoj oblasti.

Drugog dana sajma je, u okviru Evropske mreže preduzetništva, održan i poslovni forum za kompanije iz jugostočne Evrope I nemačke kompanije iz oblasti Severne Rajne-Vestfalije, nakon koga su dve srpske kompanije sklopile predugovore sa poslovnim partnerima.

Nacionalni štand je posetila I gospođa Branislava Perin Jarić, generalna konzulka ambasade Republike Srbije u Dizeldorfu, i u razgovoru sa kompanijama predložila model buduće podrške u okviru stvaranja dobre poslovne saradnje između realnog sektora drvne industrije Srbije i regije Severne Rajne-Vestfalije.

Gospodin Vladimir Marinković, direktor kompanije Sunce Marinković zadovoljan je prvim nastupom na ovom sajmu: ‚‚Ovo je dobar način da se mala i srednja preduzeća internacionalizuju, kao i porodične kompanije koje su u procesu tranzicije i samim tim ojačaju svoju poziciju na izuzetno zahtevnim i profitabilnim tržištima."

Sa preko 1800 izlagača iz 60 zemalja, sajam Interzum predstavlja vodeći sajam za dobavljače industrije nameštaja, koji daje uvid u najnovije trendove, stvarajući novu funkcionalnost življenja u gradovima i ostvarujući dugoročan uticaj na proizvodnju, prodaju i logistiku u čitavom proizvodnom lancu industrije nameštaja i opremanja enterijera. Izvor inspiracije na sajmu pronalaze razvojni centri, dizajneri, arhitekte, konsturktori, kao i sami proizvođači, a u fokusu ovogodišnjeg sajma našle su se najnovije inovativne tehnologije površinske obrade drveta.

Izvor: RAS

Tagovi: