Uspešan nastup srpskih kompanija na specijalizovanom sajmu iz drvne industrije Interzum 2019

Šest srpskih kompanija iz sektora drvne industrije uspešno se predstavilo na 60. međunarodnom sajmu za dobavljače industrije nameštaja i enterijera Interzum 2019, koji se održao u Kelnu, od 21. do 24. maja 2019. godine.

Šest srpskih kompanija iz sektora drvne industrije uspešno se predstavilo na 60. međunarodnom sajmu za dobavljače industrije nameštaja i enterijera Interzum 2019, koji se održao u Kelnu, od 21. do 24. maja 2019. godine.

U okviru saradnje Razvojne agencija Srbije i Švajcarskog programa za promociju izvoza (SIPPO), uz podršku Privredne komore Srbije i EEN mreže, Srbija se po prvi put predstavila na sajmu Interzum u Kelnu sa nacionalnim štandom na kome su izlagale sledeće kompanije: S.C.S. PLUS iz Knjaževca, SUNCE MARINKOVIĆ iz Kragujevca, TARA Concept iz Kragujevca, TOPWOOD iz Beograda, ZVEMIL iz Bajine Bašte i ENTERO iz Nove Pazove.

Srpski izlagači su održali preko 400 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim poslovnim partnerima i ostvarili značajne kontakte koji će dovesti do poslovne saradnje u ovoj oblasti.

Drugog dana sajma je, u okviru Evropske mreže preduzetništva, održan i poslovni forum za kompanije iz jugostočne Evrope I nemačke kompanije iz oblasti Severne Rajne-Vestfalije, nakon koga su dve srpske kompanije sklopile predugovore sa poslovnim partnerima.

Nacionalni štand je posetila I gospođa Branislava Perin Jarić, generalna konzulka ambasade Republike Srbije u Dizeldorfu, i u razgovoru sa kompanijama predložila model buduće podrške u okviru stvaranja dobre poslovne saradnje između realnog sektora drvne industrije Srbije i regije Severne Rajne-Vestfalije.

Gospodin Vladimir Marinković, direktor kompanije Sunce Marinković zadovoljan je prvim nastupom na ovom sajmu: ‚‚Ovo je dobar način da se mala i srednja preduzeća internacionalizuju, kao i porodične kompanije koje su u procesu tranzicije i samim tim ojačaju svoju poziciju na izuzetno zahtevnim i profitabilnim tržištima.”

Sa preko 1800 izlagača iz 60 zemalja, sajam Interzum predstavlja vodeći sajam za dobavljače industrije nameštaja, koji daje uvid u najnovije trendove, stvarajući novu funkcionalnost življenja u gradovima i ostvarujući dugoročan uticaj na proizvodnju, prodaju i logistiku u čitavom proizvodnom lancu industrije nameštaja i opremanja enterijera. Izvor inspiracije na sajmu pronalaze razvojni centri, dizajneri, arhitekte, konsturktori, kao i sami proizvođači, a u fokusu ovogodišnjeg sajma našle su se najnovije inovativne tehnologije površinske obrade drveta.

Izvor: RAS

Prijava na newsletter

Pročitajte još: