Uskoro isporuka domaćih inovativnih zaštitnih maski – srpski izum

NULL

Preduzeće CCS Solutions počelo je proizvodnju nove vrste zaštitnih maski sa izmenjivim HEPA filterom za višestruku i dugoročnu upotrebu – LifeMask. Prve isporuke očekuju se za dve i po nedelje.

Maske su za višekratnu upotrebu, jedinstvenog ergonomskog dizajna, napravljenog tako da odgovara licu, a vazduh prolazi samo kroz filter. Filterski deo filtrira vazduh kompletno, uključujući i viruse, gasove, zagađenja i čestice. To su industrijski filteri, jako kvalitetni i koriste se za razne namene. Filteri se menjaju nakon 120 sati upotrebe, odnosno oko 14 dana, ili nakon što se oseti da je zapušen i da treba da se promeni – objasnio je za eKapiju Nikola Krstić, kreator maski.

Projektom Fonda za inovacionu delatnost predviđena je proizvodnja 30 000 maski u prvih mesec dana. Prve količine biće distribuirane velikim kompanijama koje i dalje rade, kako bi zaposleni u njima bili zaštićeni. U planu je da ponuda bude proširena i ka apotekama i ka maloprodaji, kao i da se uspostavi i onlajn prodaja. Cena se još formira, a maske će koštati nekoliko stotina dinara.

Krstić objašnjava da se maske jednostavno dezinfinkuju, brisanjem alkoholom, a u dezinfikovanom pakovanju će se nalaziti nekoliko filtera, maska, zaštitna guma za prijanjanje licu i lastiš. Maske su registrovane kao nemedicinsko sredstvo, a za medicinsku sertifikaciju priprema se nova verzija ovog proizvoda.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: