Uručeni ključevi novih stanova pripadnicima snaga bezbednosti u Novom Sadu

Uručeni ključevi novih stanova pripadnicima snaga bezbednosti u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom obišao novoizgrađeni stambeni blok u novosadskom naselju Jugovićevo gde su pripadnicima snaga bezbednosti uručeni ključevi za stanove.

U pitanju je projekat izgradnje najvećeg stambenog bloka za pripadnike snaga bezbednosti u više gradova. Izgradnju zgrada za kolektivno stanovanje i komunalnu i ostalu infrastrukturu unutar stambenog kompleksa finansira Republika Srbija, dok Grad Novi Sad pokriva troškove izgradnje nedostajuće infrastrukture u funkciji stambenog kompleksa. Tokom ovog meseca u naselju Jugovićevo biće useljeno 548 stanova.

-Ovo je slika nove, snažnije, bolje Srbije, kao i novog perioda u razvoju Novog Sada. Država je još jednom na delu pokazala da brine o onima koji vode računa o našoj bezbednosti i čuvaju naše živote. Ovo je stambeni blok za naše vojnike, policajce, pripadnike službi bezbednosti, porodice palih boraca, ratne vojne invalide, kojima dugujemo najveću zahvalnost za našu slobodu, sigurnost i sve ono što imamo danas. Parcela koja je decenijama bila zaparložena, u zapećku na mapi grada, danas je moderno i prelepo naselje povezano sa bulevarima i ostalim delovima grada. Zahvaljujući svemu onome što planski, savesno i odgovorno radimo u prethodnih devet godina, sada smo u stanju da, kao lokalna samouprava, izdvojimo milijardu i po dinara i investiramo ih na ovom lokalitetu, pored onoga što država investira. U Jugovićevu neće biti samo 1972 stana za pripadnike snaga bezdnosti, nego će biti izgrađena i nova osnovna škola i obdanište, kao i najveći atletski centar u Srbiji - rekao je Vučević.

Tom prilikom predsednica Vlade Ana Brnabić uručila je 14 ključeva novim stanarima i zahvalila svim pripadnicima službi bezbednosti na svemu što rade kako bi se građani osećali bezbedno i sigurno.

-Prve porodice će se ovde useliti već večeras i želim im da uživaju u novim stanovima. Svi stanovi, koji su predviđeni prvom fazom izgradnje u Novom Sadu, već su prodati, tako da će baš u ovde krenuti izgradnja dodatnih stanova, i to već do kraja leta - poručila je Brnabić.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević je rekla da to resorno ministarstvo kontinuirano radi na poboljšavanju uslova svih kategorija stanovništva, a da su se u julu 2019. godine, izmenom zakona, stekli uslovi kojima je omogućeno da i druge grupe građana, sem pripadnika policije i vojske, kupuju stanove po izuzetno povoljnim uslovima, a to su kategorije boraca, porodice palih boraca, ratnih i mirnodopskih vojnih invalida.