Uputstvo: Kako obezbediti potvrdu za zaposlene tokom zabrane kretanja?

NULL

Svi zaposleni koji svoje radne zadatke obavljaju u periodu od 17 do 5 časova, moraju imati potvrdu o kretanju koje im je izdao poslodavac.

Pripadnici MUP-a od 28. marta traže na uvid Potvrdu izdatu od strane poslodavca, koja važi isključivo ukoliko se lice nalazi u bazi podataka Ministarstva unutrašnjih poslova i za koje je dobijena saglasnost da su izuzeti od primene Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Republike Srbije. Ministarstvo unutrašnjih poslova prihvata i potvrde u elektronskom obliku, dakle i skenirane potvrda na telefonu, tabletu i slično.

Kako doći do potvrde pročitajte u nastavku.

Privredni subjekti su dužni da zaposlenima za koje je dobijena saglasnost izdaju odgovarajuću Potvrdu.

Formu ove potvrde možete preuzeti OVDE.

Poslodavac koji ima do 100 zaposlenih u smeni koja traje u periodu zabrane kretanja, potvrdu izdaje na dnevnom nivou, dok poslodavac koji ima više od 100 zaposlenih u smeni koja traje u periodu zabrane kretanja potvrdu izdaje na nedeljnom nivou, za svako zaposleno lice za koje je dobijena saglasnost Ministarstva unutrašnjih poslova da su izuzeti od primene navedene naredbe.

Zahteve koji se odnose na izdavanje dozvola za kretanje u periodu od 17 časova do 5 sati časova privredni subjekti podnose preko Ministarstva privrede, na elektronsku adresu vanrednostanje@privreda.gov.rs

Obrazac možete preuzeti OVDE.

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: