Ugostitelji i tržni centri zatvoreni, svi drugi rade po posebnim uslovima

NULL

Ugostiteljski objekti i tržni centri ostaju, kako je odlučila Vlada Srbije, zatvoreni, dok uslužne delatnosti, prehrambene prodavnice, bioskopi, pozorišta, galerije i biblioteke mogu da rade uz poštovanje strogih epidemioloških mera.

Bioskopi, pozorišta, biblioteke i druge ustanove kulture, frizerski saloni i ostale uslužne delatnosti moraju obezbediti minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu, a fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično 16 kvadratnih metara.

Praktično, to znači da u prodavnici ili frizerskom salonu koji imaju 90 kvadratnih metara, može boraviti istovremeno najviše deset osoba. Unutar fitnes centra od 160 kvadratnih metara ne sme boraviti više od deset osoba.

Ugostiteljskim objektima je dozvoljena šalterska prodaja hrane i pića, kao i dostava 24 časa dnevno, a hotelski restorani i kafei mogu usluživati samo i isključivo goste hotela sa prijavljenim boravkom do 21 čas.

Vlada Srbije najavila je da će danas biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja novih mera, kao i postojanja kovid-redara u objektu.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: