U Velikoj Britaniji korisnici platforme PayPal mogu kupovati i prodavati kriptovalute

NULL

Platni gigant PayPal omogućiće svojim korisnicima u Velikoj Britaniji da prvi put prodaju i kupuju kriptovalute putem platne platforme. U okviru ove usluge korisnici će moći da biraju između četiri vrste kriptovaluta: Bitcoin, Ethereum, Litecoin i Bitcoin Cash.

Na platformi PayPal biće dodata nova kartica sa kriptovalutama. Kartica će pokazivati cenu valuta i nudiće obrazovani sadržaj. Obrazovni sadržaj podrazumeva odgovore na sva pitanja o kriptovalutama kao i potencijalne rizike.

Sam položaj kriptovaluta još nije na dobrom glasu zbog anonimnosti koja se nudi korisnicima u okviru transakcija, kao i nedostatak propisa i konstantna promena vrednosti. Kritičari smatraju da kriptovalute koriste sajber kriminalci kako bi sakrili svoje aktivnosti.

Potpredsednik i generalni direktor za blockchain, kriptovalute i digitalne valute na PayPal-u Hose Fernandez de Ponte napomenuo je da bi nova usluga kompanije mogla pomoći da se više ljudi upozna sa tehnologijom i načinom na koji funkcioniše, pomažući da se bolje oblikuje uloga valuta u budućnosti.

Platforma PayPal je potvrdila da će nova usluga biti dostupna svim kvalifikovanim korisnicima u narednom periodu.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: