U Novom Sadu nekoliko fabrika počinje sa radom uskoro

NULL

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je, odgovarajući na novinarska pitanja, najavio da u martu, u ovom gradu, počinje da radi fabrike “Bari Kalebo”, a, kako je rekao, ako “Nidek” pozitivno odgovori, ove godine bi mogla da počne i izgradnja njihove fabrike.

Japanska kompanija “Nidek” je poslala odgovor, mi ne smemo da ga saopštimo pre određenih događaja. Očekujem dolazak drugog čoveka kompanije posle 20. februara te posle toga da možda usledi formalizacija naših razgovora koji traju i više od godinu dana. Umereni sam optimista, ide to dobro – rekao je Vučević o velikoj japanskoj investiciji.

Vučević jenaveo da se ekonomska situacija poporavlja, da sve ide dobro, samo da nema neodgovornih ljudi.

Kontinental 7. marta otvara deo pogona u hali CTP-a u radnoj zoni “Sever 4”, a na leto kreće da gradi potpuno novu fabriku u industrijskoj zoni kod Kaća – naveo je Vučević i izrazio očekivanje da će se na proleće prodati preostalih 35 hektara radne zone “Sever 4”.

Postoji ponuda za halu gde se nalazi “Lir”, mislim da bi i to trebalo da prodamo, nakon šest godina od izgradnje. Grad bi trebalo da ide dalje, da otvara nove radne zone – rekao je Vučević.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: