Turistička organizacija Vojvodine partner na projektu “SMARTER AOE”, Amazon of Europe

Početkom 2022. godine je potpisan ugovor i počeo je proces realizacije odobrenog projekta COSME, pod nazivom „SMARTER AOE“, Amazon of Europe, COS-TOURINN-2020-3-04.

Početkom 2022. godine je potpisan ugovor i počeo je proces realizacije odobrenog projekta COSME, pod nazivom „SMARTER AOE“, Amazon of Europe, COS-TOURINN-2020-3-04. Projekat ima za cilj da podstiče usvajanje digitalizacije i inovacije od strane MSP u turizmu kroz transnacionalnu saradnju. Projekat je finansiran iz fondova Evropske Unije 75% i traje 30 meseci (Januar 2022 – jun 2024).
Biciklistička staza Amazon of Europe je prvi pentalateralni turistički proizvod koji se može rezervisati i koji je ušao u fazu testiranja proleća 2021. AoE biciklistička staza povezuje 5 zemalja u preko 1.250 km biciklističkih staza duž obe strane reka Mure, Drave i Dunava. Proizvod koji se može rezervisati ponudiće biciklističke pakete koji će omogućiti biciklistički odmor na 26 etapa. Paketi će biti potpuno individualni i uključivaće pun komfor za posetioce, uključujući smeštaj, polupansion, usluge mobilnosti i posete atrakcijama kao što su posmatranje ptica, posete parkovima prirode ili lokalitetima kulturnog nasleđa.

Dakle, proizvod će povezati preko 300 MSP u jedinstveni pentalateralni poslovni ekosistem i ima potencijal da se replicira u druge rezervate biosfere ili zaštićena područja sa turističkim proizvodima na otvorenom koji se mogu rezervisati. Štaviše, pružaoci usluga se kreću od malih i srednjih preduzeća koja zapošljavaju jednu osobu do hotela srednje veličine, pri čemu velika većina MSP zapošljava do 7 zaposlenih. Ovim malim i srednjim preduzećima u većini slučajeva nedostaju veštine vezane za inovacije i digitalizacije, a koje se tiču njihovog svakodnevnog rada sa turistima, a koje će ovim projektom biti unapređene.

Izvor: vojvodina.travel

Prijava na newsletter

Pročitajte još: