Transcom će u Novom Sadu zaposliti 120 ljudi

Švedska multinacionalna kompanija Transcom odabrala je Novi Sad za svoju drugu investiciju u Srbiji.

Švedska multinacionalna kompanija Transcom odabrala je Novi Sad za svoju drugu investiciju u Srbiji. U ovom gradu će zaposliti oko 120 stručnjaka specijalizovanih za korisničko iskustvo. Za ovaj korak su se odlučili nakon pet godina poslovanja na srpskom tržištu i oko 400 profesionalaca zaposlenih u beogradskoj kancelariji.

Novi Sad ima veliki potencijal

Violetta Petrović-Pilipović, operativni direktor za nemačko tržište i rukovodilac projekta za Novi Sad, istakla je da su na odluku švedske kompanije uticali kvalitetan stručni kadar, dobra infrastruktura grada i razvijeno tržište:

“U okviru našeg razvojnog plana u Srbiji odlučili smo da Novi Sad bude druga investicija zbog velikog potencijala koji grad poseduje. Posmatrajući priznanja za njegove institucije, brojna dešavanja i mnoge međunarodne projekte koji se sprovode u gradu, Transcom je u Novom Sadu i njegovim sugrađanima prepoznao konstantnu želju za napretkom i usavršavanjem. Upravo je to jedna od stvari koje nas spajaju, jer poput Novog Sada i Transcom prepoznaje vrednost ljudi. Konstantno ulažemo u svoje kolege, trudimo se da obezbedimo njihov napredak kako na profesionalnom, tako i na privatnom planu, jer nam je jasno da su oni ono što čini razliku”.

Saradnja sa međunarodnim tržištem

Kompanija Transcom prepoznatljiva je po ekspertizi u upravljanju projektima iz različitih grana industrije, a na dnevnom nivou sarađuje sa oko 1,5 miliona korisnika iz čitavog sveta. Osim što je specijalizovana za korisničko iskustvo, nudi različite konsultantske i analitičke usluge, ali i automatizaciju procesa.

Joakim Vaern (Joachim Waern), zamenik šefa diplomatske misije Kraljevine Švedske u Republici Srbiji, zadovoljan je zbog toga što još jedna švedska kompanija širi poslovanje u Srbiji: “Transcom za sada planira da zaposli 120 eksperata za nemački, engleski i francuski jezik, a zahvaljujući razvijenoj mreži usluga, Novosađani će imati prilike da sarađuju sa velikim međunarodnim tržištima”.

Transcom svoje usluge pruža na 33 svetska jezika. U 50 kancelarija širom planete zapošljava 29.000 specijalista za korisničko iskustvo u različitim industrijama. 

Foto: Transcom 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: