SUBVENCIJE TAKSISTIMA I DO 160 EVRA

NULL

Najavljene subvencije su način da se država na neki način oduži za to što taksistima godinama nije omogućila fer uslove poslovanja i nije uredila to tržište, izjavio je FoNetu predstavnik Ugovorne privredne taksi komore Boško Vukojević.

Vukojević je istakao da će subvencije moći da se koriste tri godine, kao i da taksisti neće moći subvencijama da kupe “celo novo vozilo”, već eventualno “pola vozila”, a ostatak će sami finansirati. Osim vozila, država će taksistima finansirati i kupovinu taksimetara i fiskalnih štampača. Ovu opremu koja na tržištu vredi ukupno oko 160 evra, država će kupiti na tenderu, a potom i dodeliti taksistima. Za razliku od subvencije automobila koju će država uplatiti prodavcu vozila, neophodnu opremu država će taksistima uručiti direktno bez naknade. Prethodno će za nabavku taksimetara i fiskalnih štampača resorna institucija raspisati tender.

Vukojević je izjavio da je suština subvencija da se omogući bolji uslovi taksi prevoza, a to će, tvrdi on, građani primetiti već od sledeće godine, a što se tiče rada službe CarGo, Vukojević smatra da treba pustiti nadležne organe da rade svoj posao i da zaključke treba donositi tek kada prođe neko vreme.

Subvencije su ušteda od 160 evra svakom taksisti koji smatraju da je to samo neophodna oprema za svakog taksistu koja nije brzo potrošna roba. 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: