Ruma dobija još jedan vrtić

Ako se za neko mesto može reći da se ubrzano, ali i skladno i ravnomerno razvija, onda je to Opština Ruma, koja nastoji da unapredi kvalitet života za sve svoje građane.

Ako se za neko mesto može reći da se ubrzano, ali i skladno i ravnomerno razvija, onda je to Opština Ruma, koja nastoji da unapredi kvalitet života za sve svoje građane. Grad u srcu Srema primer je kako jedna lokalna samouprava, za kratko vreme, može da implementira brojne novine u funkcionisanju zajednice, sve sa ciljem poboljšanja standarda i uslova života svojih građana. Poslednji od noviteta je ulaganje u vrtiće, kako bi najmlađim sugrađanima bio što prijatniji boravak tokom predškolskog obrazovanja.

Novi vrtić po svetskim standardima

U toku je gradnja novog vrtića “Kockica 2”, modernog objekta građenog po svim savremenim standardima, koji se nalazi u Ulici Alekse Šantića u Rumi. Radovi se privode kraju. Objekat se prostire na 2.800 kvadratnih metara, a finansira se sredstvima iz lokalnog budžeta u iznosu od oko 131,7 miliona dinara.

Ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje “Poletarac” veoma brzo će na raspolaganju imati još jedan vrtić, koji će biti dostupan rumskim mališanima, sa novih 300 mesta. Sa novim objektom, čije će se opremanje završiti do kraja godine, u Rumi više neće postojati liste čekanja za upis dece u vrtić. Novoizgrađeni objekat je trpezarijskim delom povezan sa starim objektom “Kockica” i praktično čini jednu veliku celinu u predškolskom obrazovanju i vaspitanju.

“Zaista je reč o jednom lepom, modernom i funkcionalnom objektu. Uprava “Poletarca” će se preseliti ovde, u prizemlju postoji i velika sala gde će se odrzavati priredbe, pozorišne predstave, muzički programi, pedagoški seminari. U drugom delu prizemlja su učionice za jaslene grupe dece, dok su na spratu učionice za decu od 3 do 6 godina. Tu su i tehničke prostorije, fiskulturna sala i lekarska soba”, izjavila je predsednica Ćirić, i napomenula da bi do kraja godine vrtić trebao početi sa radom

Planovi

Opština Ruma izdvojiće I sredstva za zamenu stolarije i obnovu fasade na predškolskom objektu „Uprava“ u Glavnoj ulici u Rumi. Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić nedavno je obišla objekat koji raspolaze sa 80 mesta za boravak dece, kako bi sa direktoricom UPVO „Poletarac” Sanjom Šimić razgovarala o planiranim aktivnostima na obnovi vrtića.

„Želimo da sva deca na teritoriji naše opštine imaju odlične uslove za boravak u svojim vrtićima. Opština Ruma je jedini grad u Srbiji gde su besplatni vrtići za decu, gradimo novi objekat po najvišim evropskim standardima kako bismo ukinuli liste čekanja i ulagaćemo u postojeće objekte kako bismo stvorili što bolje uslove našoj deci”, kazala je predsednica Ćirić.

Inače, Ustanovu za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Poletarac“ pohađa 1.340 dece. U Rumi, postoji sedam objekata, dve grupe dece (poludnevni boravak) u osnovnoj školi „Zmaj Jova Jovanović“ i dve grupe u OŠ „Veljko Dugošević“ (celodnevni boravak). U selima na teritoriji naše opštine radi 16 vaspitnih grupa, 15 grupa poludnevnog boravka i jedna grupa u Dobrincima sa celodnevnim boravkom.

Foto: www.ruma.rs

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: