Rekonstrukcija Kliničkog centra Vojvodine biće završena do kraja godine

NULL

Rekonstrukcija Kliničkog centra Vojvodine, čija je vrednost radova 547,5 miliona dinara, a koje je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, biće završena do kraja godine.

Reč je o rekonstrukciji zgrade ukupne površine 5.348 kvadratna metra u kojoj su smeštene klinike za nefrologiju i kliničku imunologiju, gastroenterologiju i hepatologiju, hematologiju i Klinika za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, prilikom obilaska radova, istakao je da je Pokrajinska vlada, od juna 2016. godine, do danas uložila 7,7 milijardi dinara za revitalizaciju zdravstvenog sistema u Vojvodini. Mirović je najavio da će za 30 do 40 dana, biti ugovorena i izgradnja Kamenice 3, što će biti dodatno ulaganje od dve milijarde dinara.

Očekujemo i radove na rekonstrukciji Poliklinike i izgradnji blokova B i C, koje će finansirati Vlada Republike Srbije, tako da ćemo moći da kažemo da smo uradili mnogo na poboljšanju zdravstvenog sistema. Pokazalo se u ovoj epidemiološkoj situaciji da zdravstvo mora imati kontinuitet ulaganja – rekao je Mirović.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edita Stokić istakla je značaj ovih klinika, jer je samo u toku prošle godine, kako kaže, na ove četiri klinike bilo 6.000 hospitalizacija i 30.000 hospitalizacija u dnevnim bolnicama.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kazala je da je naš zdravstveni sistem imao ogromne pozitivne promene i da smo zato spremno dočekali ovu krizu izazvanu koronavirusom i dodala da očekuje početak izgradnje blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine.

Milijarda evra u zdravstvo je projekat koji je pokrenuo predsednik Vučić i taj projekat nam je pomogao da u ovoj krizi imamo najmanju smrtnost u Evropi i svetu – istakla je premijerka Srbije.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: