Probno otvaranje turizma Grčke – ministar danas u Srbiji

NULL

Ministarstvo turizma Grčke počinje pojedinačne kontakte s raznim zemljama radi probnog otvaranja turizma, te je tim povodom ministar Haris Teoharis danas u poseti Srbiji. Plan za prvu fazu otvaranja je, kako je rekao ministar, privlačenju posetilaca iz balkanskih zemalja. Teoharis je nagovestio obnavljanje turizma pre ranije zakazanog datuma, 14. maja.

Ako sve bude dobro na ‘frontu’ kovida-19, Grčka će i ranije, već s prvim nagoveštajem poboljšanja, moći da dočekuje turiste – rekao je ministar za grčke medije.

Ministarstvo turizma već pregovara o postepenoj liberalizaciji putovanja iz EU, SAD, Ujedinjenog Kraljevstva, Izraela, Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Prošle godine u Grčkoj se prepolovio broj stranih turista – došlo ih je samo 7,5 miliona, a sada postoji nada da će se već ove godine taj broj udvostručiti na 15 miliona.

Danas će Teoharis razgovarati sa ministarkom trgovine i turizma Srbije Tatjanom Matić, s kojom će potpisati Zajedničku izjavu o saradnji ministarstava tokom i posle pandemije koronavirusa.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: