Priznanje Žena zmaj za devet preduzetnica

NULL

Udruženje poslovnih žena Srbije dodelilo je nagrade pod nazivom Cvet uspeha za ženu zmaja za devet najuspešnijih preduzetnica. Po prvi put dodeljeno je i Specijalno priznanje za akademski doprinos. Ovo priznanje pripalo je profesorki Mirjani Radović – Marković za naučni časopis Journal of Women”s Entrepreneurship and Education (u izdanju Instituta ekonomskih nauka). Priznanje za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u Srbiji dobila je i Dubravka Negre, direktorka regionalnog predstavništva EIB za Zapadni Balkan.

Nagrade za Izvozno orijentisanu firmu dobile su Dragana Čalija, vlasnica preduzeća „Saint Di & Co” d.o.o. iz Novog Sada i Olgica Samoilović, vlasnica preduzeća „Hedera Vita” d.o.o. iz Loznice. Za uspešan poslovni model nagrađena je Tatjana Todorović, vlasnica preduzeća “Agro Dukat” doo iz Zrenjanina. Specijalno priznanje za razvoj porodičnog biznisa dobila je Dragana Vulić, suvlasnica i direktorka „Mirex” d.o.o. iz Rumenke, dok je dobitnica specijalnog priznanja za eko inovativnost Vesna Baur, suvlasnica i direktorka „Basna” d.o.o. iz Atenice.

Specijalno priznanje za razvoj brenda dobila je Ljiljana Paušic Mojić, vlasnica i direktorka „KSG” d.o.o. iz Jazaka, dok je nagradu za humanitarni doprinos i podršku socijalnom preduzetništvu dobila Tijana Milovanović, vlasnica i direktorka „Ukras” d.o.o. iz Vranja.

Specijalno priznanje u oblasti vaspitanja i obrazovanja dece dobila je Nada Mašić, vlasnica PU „Dečja kuća – Ljubav, vera i nada”, iz Beograda, dok je priznanje za kreativno zanatstvo pripalo Gorjani Ponjević Ballani, vlasnici i direktorki „Wood Planet” d.o.o. iz Zrenjanina.

Specijalno priznanje van kategorije za najbolji mentorski par dobile su mentorke iz UPŽ Srbije Nataša Pavlović Bujas, vlasnica i direktorka „Blumen Group”, Beograd i Tanja Mamula Nikolić vlasnica „ACT2B”, kao i Ivana Radić preduzetnica iz Zagreba.

Treću godinu zaredom dodeljeno je priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija, koje je pripalo Generali osiguranju Srbija, dok je na drugom mestu kompanija Vip mobile, a treće mesto dele Erikson i Sitel.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: