Prijave za 60 evra pomoći države počinju za dve nedelje

NULL

Prijava za 60 evra od države biće omogućena od 28. aprila za one koji se prijavljuju elektronskim putem, dok će prijavljivanje putem kontakt centra biti moguće od 5. maja, kada će biti objavljen i broj telefona za prijavu.

Prijavljivanje će se odvijati putem portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs i preko kontakt centra, od 28. aprila do 15. maja. Građani će se prijavljivati samo jednom, a isplata će biti realizovana dva puta, u maju i novembru.

Penzioneri i primaoci novčanih socijalnih davanja neće morati da se prijavljuju, već će biti automatski prijavljeni. Penzioneri će pored 60 evra, dobiti i dodatnu pomoć od 50 evra, a građani koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje dobiće dodatnih 60 evra jednokratne pomoći, koja će im biti isplaćivana počev od 1. juna. Kada je reč o Srbima sa KiM, novčanu pomoć od 100 evra imaju pravo da prime deca do 18 godina starosti, kao i punoletni.

Danas će se, prema rečima Ministar finansija Siniše Malog, pred Vladom Srbije naći nekoliko važnih zaključaka kojima se nastavlja sprovođenje trećeg paketa ekonomskih mera podrške privredi i građanima.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: