Poslodavci se do sutra prijavljuju za program Moja prva plata

NULL

Poslodavci koji žele prijaviti svoje učešće na Javnom pozivu Moja prva plata mogu to uraditi do 25. septembra. Informacije o programu i načinu prijave mogu se dobiti na sajtu www.nsz.gov.rs i www.mojaprvaplata.rs.

Program Moja prva plata podrazumeva osposobljavanje nezaposlenog lica za samostalan rad, odnosno, praksu na poslovima kod poslodavca u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad.

U program se uključuju nezaposlena lica sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva. Trajanje programa je 9 meseci. Angažovanim licima se isplaćuje naknada u visini od 20 000 dinara za srednju stručnu spremu i 24 000 dinara za lica sa visokim obrazovanjem.

Na današnji dan, na nivou Srbije, učešće u programu je prihvatilo 30 600 nezaposlenih lica. Zvanično prijavljivanje kandidata vršiće se elektronskim putem na portalu www.mojaprvaplata.gov.rs u periodu od 1. oktobra do 15. oktobra. Kandidati prilikom prijave treba da dostave radnu biografiju i skeniranu diplomu o stečenoj kvalifikaciji.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: