Pomoć od milion dolara za male biznise

NULL

NALED je, u saradnji sa Vladom Srbije i uz podršku kompanije Filip Moris, objavio javni poziv za dodelu prvih milion dolara bespovratne pomoći malim biznisima i svima koji žele da svoje poslovanje digitalizuju i ulažu u razvoj inovativnih proizvoda i usluga. Rok za prijave je 4. jun.

Program grantova koje sprovodi NALED namenjen je za startap timove, preduzetnike, mikro, mala i srednja preduzeća i za sve koji žele da dogitalizuju svoje poslovanje i ulažu u razvoj inovativnih proizvoda i usluga kako bi otvorili nova radna mesta i osvojili nova tržišta. Prvi godišnji konkurs je organizovan u okviru trogodišnjeg projekta StarTech, vrednog pet miliona dolara, pozivi će biti objavljivani jednom godišnje i za svaki je opredeljeno okvirno milion dolara.

Kroz prvi stub projekta će putem grantova, u naredne tri godine biti dodeljeno više od 3,5 miliona dolara i time podržano oko 100 domaćih startapova, dok će drugi stub biti usmeren na unapređenje regulatornog okvira za poslovanje inovativnih kompanija i promociju inovacija.

 

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: