Pokrajina nastavlja još snažnije da podržava medije

NULL

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević je na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za novinare, istakla da je i u ovoj, kao i prethodnih godina obezbeđena kontinuirana i snažna podrška medijima, kao i izuzetno korektna saradnja između medijskih kuća i pokrajinske administracije.

Miloševićeva je podsetila da su, od početka mandata aktuelne Pokrajinske vlade sa Igorem Mirovićem na čelu, od 2016. godine, mediji imali snažnu finansijsku podršku, kao I da je budžet tada bio 264 miliona dinara.

Za 22 lista na osam manjinskih jezika budžet je tada iznosio 264 miliona dinara, a danas je 390 miliona dinara, a to je činjenica koja govori o trajnom opredeljenju Pokrajine za podršku medijima. Zahvaljujući energiji, entuzijazmu, planovima i ambicijama predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i zajedničkim projektima Republičke i Pokrajinske vlade, i naredna godina, kao i one posle nje, biće godine pune posla kako za vas u medijima, tako i za nas, koji te projekte realizujemo. Uz želju da nas sve služi dobro zdravlje i u godini pred nama, koja će takođe imati tih izazova, Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i budžetskom sufinansiranju medija i dalje će se držati striktnog neuplitanja u uređivačku politiku, a svi članovi Pokrajinske vlade i nadalje će biti otvoreni i transparetni za medije, pa čak i kada su kritike u pitanju, jer i one su dobrodošle – rekla je Milošević.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: