Pogledajte kako će izgledati Hotel “Park” kao deo svetskog lanca hotela (FOTO, VIDEO)

Kompanija "Inobačka" potpisala je sa "Hyatt Regency Novi Sad" ugovor o tome da narednih 20 godina Hotel "Park" funkcioniše kao deo ovog svetskog lanca hotela.

Hotelsko turističko ugostiteljsko preduzeće “Park”, jedan od najlepših i najvećih hotela u Novom Sadu i kultno mesto za mnoge sugrađane, zatvoren je od početka godine. Kako je to na svojoj Fejsbuk stranici napisao dugogogodišnji di-džej diskoteke “Dendi”, od 3. januara 2023. više nećemo moći da uživamo u svemu onom što je “Park” pružao.

-Kultna diskoteka Dandy , od 3. januara se zatvara iz objektivnih razloga kao i ceo Hotel Park…Da li će poznati prostor opstati u planovima investitora zaista ne znam jer nemam komunikaciju sa novim vlasnicima , ali nemojte propuštati možda ( najverovatnije ) zadnje dane našeg Dandy-a…Koncept diskoteke kao što je Dandy , sa podijumom za igru odavno ne postoji u gradu , već su prostori isključivo ” Koncept Bar” što ja slobodno prevodim kao maksimalnu popunjenost lokala barskim stolovima koji treba da donesu zaradu….I zato , žao će mi biti ovog lokala ako se izgubi u vremenu… Nestaće još jedna novosadska legenda… – napisao je Ljubiša Milošević u svojoj objavi.

Ovo preduzeće je početkom prošle godine podiglo kredit u vrednosti od 3,75 miliona evra a hipoteka je upisana na Hotel “Park”. Da li je ovo jedan od razloga zatvaranja kultnog novosadskog hotela, ostaje da vreme pokaže.

 

Kompanija “Inobačka” potpisala je sa “Hyatt Regency Novi Sad” ugovor o tome da narednih 20 godina Hotel “Park” funkcioniše kao deo ovog svetskog lanca hotela.

Plan je da se u naredne tri godine obavi rekonstrukcija postojećih zgrada hotela i sagradi još jedan ceo blok, pa da od 2026. godine počne da radi prvi “Hajat” u Vojvodini. Novi hotelski kompleks će imati 235 soba, bazene, svečanu salu od 800 kvadrata koja će moći da ugosti 300 ljudi, kongresni prostor od 1.900 kvadrata za boravak do 1.000 učesnika, koji će moći da se preuredi za različite veličine, kao i niz ugostiteljskih objekata.

Na prezentaciji projekta je rečeno da je cilj da hotel više privuče i Novosađane koji bi koristili njegove sadržaje, ali i da bude mesto za boravak sve većeg broja turista koji posećuju vojvođansku prestonicu.

Direktor “Inobačke” Vukajlo Babić je, prilikom potpisivanja ugovora, izjavio da Hotel “Park” za Novosađane ima i istorijsku i emotivnu važnost, jer su se u njemu mnogi venčavali, maturirali, dogovarali važne poslove…

On je bio sastavni deo hotelske kulture u Novom Sadu preko 50 godina i jasna hotelska destinacija, ali je vremenom izgubio pomalo svoju snagu. Hotel “Park” će se u naredne tri godine rekonstruisati i kao deo “Hajata” poslovaće narednih 20 godina kao moderan hotel sa otvorenim sadržajima ka gradu i ka građanima. Hotel će imati razvijenu banjsku komponentu, zatim ugostiteljsko – restoranski deo i konferencijski blok sa tri sale – rekao je Babić.

Dodao je da je hotel zasnovan na principima održivog razvoja, koji će se videti u arhitekturi, tako što će park biti uvučen u hotel i biće to suživot hotela i parka uz posebni značaj zaštićenog drveta ginko. Prema njegovim rečima, održivi razvoj će se videti i u korišćenju objekta, kroz njegov energetski blok koji će koristiti alternativne izvore energije, geotermalne izvore, bunarsku infrastrukturu, solarne panele i do pet odsto gasa.

Gradonačelnik Milan Đurić je istakao da, 33 godine od otvaranja “Hajata” u Beogradu, ova svetska kompanija dolazi i u Novi Sad.

Otvaranje ovog hotela za turiste i sve naše goste omogućiće da se zadrže duže u Novom Sadu u lepom i komfornom ambijentu, omogućiće održavanje međunarodnih foruma i kongresa, a što je važno donosi i 250 radnih mesta. Poseban značaj ovom projektu daje i to što će biti sagrađen u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine i primenom najnovijih tehnologija koje su fokusirane na zaštitu životne sredine – naveo je Đurić.

Prema njegovim rečima, ulaganje od 107 miliona evra pokazuje da Novi Sad ne podržava samo strane nego i domaće investicije.

Pokrajinski premijer Igor Mirović kaže da je ovo važna investicija jer se radi o ulaganju iz domaćih izvora, uz snažnu i jaku podršku brenda “Hyatt Regency”.

– Ovo je izuzetna i važna vest jer se radi o američkoj kompaniji, a one su druge po značaju i obimu investiranja u Vojvodini. Trudićemo se u budućnosti da preteknu nemačke kompanije, jer, kao što američka poslovica kaže, konkurencija je majka napretka. To važi i za politički život, tako da ćemo sa rezultatima koje imamo, a ova slika o tome govori bolje od svega, dobiti još koji poen, pa ćemo svi zajedno imati mnogo više uspeha u opštem društvenom životu – naveo je Mirović.

Predstavnici kompanije “Hyatt Regency” istakli su značaj ove investicije u širenju lanca ovih hotela, posebno jer se radi o drugom njihovom hotelu u Srbiji.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici američke ambasade, republičkih vlasti, kao i raznih gradskih i pokrajinskih ustanova i preduzeća.

Izvor: www.nsuzivo.rs, www.021.rs
Foto: www.nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Video: www.021.rs

Prijava na newsletter

Pročitajte još: