Počele prijave poslodavaca za dualno obrazovanje

NULL

Zaintersovani poslodavci koji žele da se uključe u model dualnog obrazovanja za narednu školsku godinu mogu da se prijave do 30. novembra.

Poslodavci se prijavljuju putem specijalizovanog veb portala Privredne komore Srbije http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ na kojem kreiraju profil kompanije i na jednostavan način, u tri koraka, podnose prijavu za uključivanje u model dualnog obrazovanja.

Od sledeće školske godine, 2022/2023. godine, u ponudi će se, osim postojeća 52 obrazovna profila, naći i 7 novih. Novi obrazovni profili su: elektrotehničar telekomunikacija, rukovalac poljoprivredne mehanizacije, kulinarski tehničar, vodoinstalater, tehničar industrijske robotike, galanterista i izrađivač hemijskih proizvoda.

Prilikom prijavljivanja, poslodavci podnose Izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje i Zahtev za akreditaciju. Prateću dokumentaciju za akreditaciju poslodavci dostavljaju najkasnije do 15. decembra, elektronskim putem na mejl: jasmina.limoni@pks.rs Narodnog fronta 10, Novi Sad.

Više informacija poslodavci mogu dobiti ovde.

Sve prijave koje sadrže potpunu dokumentaciju biće objedinjene u Plan potreba privrede koji PKS zvaničnim putem dostavlja Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Konačnu odluku o strukturi upisa i odobrenim dualnim profilima doneće MPNTR objavljivanjem Konkursa za upis učenika u srednje škole, koji se očekuje krajem marta 2022. godine.

Listu obrazovnih profila možete preuzeti ovde.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: