Počela prijava za inovacione vaučere

Počela prijava za inovacione vaučere

Fond za inovacionu delatnost raspisao je novi javni poziv za dodelu inovacionih vaučera, koji su namenjeni mikro, malim i srednjim preduzećima da koriste usluge akademskog sektora kako bi poboljšali svoje proizvode, procese i usluge i time podigli nivo inovativnosti svojih proizvoda i postali konkurentniji na tržištu.

Inovacionim vaučerom se finansira do 60% ukupnih troškova usluga, maksimalno do 800 000 dinara, koje pruža naučnoistraživačka organizacija za razvoj novih ili poboljšanje postojećih proizvoda, izradu demonstracionog prototipa ili različite vidove ispitivanja. Jednom podnosiocu prijave mogu biti odobrena najviše dva inovaciona vaučera, u maksimalnom iznosu od 1 200 000 dinara. Odobreni inovacioni vaučer se mora iskoristiti u roku od šest meseci.

Javni poziv je otvoren sve do utroška opredeljenih sredstava, a prijave se podnose preko portala Fonda. Inovacioni vaučeri će se dodeljivati po redosledu pristiglih prijava, u roku od sedam dana od dana dostavljanja prijave od strane preduzeća.

Finansiranje kroz Program inovacionih vaučera je usklađeno sa Strategijom pametne specijalizacije.