Počela izrada projekta brze saobraćajnice Sombor-Kikinda

NULL

Na sastanku gradonačelnika Sombora Antonia Ratkovića i njegovih stručnih saradnika i projektnog tima firme „MHM-Projekt“ doo Novi Sad, koja je angažovana za izradu projekta brze saobraćajnice Sombor-Kikinda, razmatrana je potencijalna lokacija trase brze saobraćajnice koja će prolaziti kroz teritoriju Grada Sombora.

Brza saobraćajnica prostiraće se od Bačkog Brega do Nakova i povezaće dve države sa kojima se Srbija graniči, Mađarsku na severozapadu i Rumuniju na istoku. Planirana saobraćajnica će, kako piše na sajtu Grada Sombora, umnogome olakšati komunikaciju, ubrzati razvoj privrede i olakšati građanima iz svih mesta na planiranoj trasi.

Na sastanku je predstavljeno i idejno rešenje kružnog toka za raskrsnicu ulica 12. vojvođanske udarne brigade, Solunskih boraca i Tome Roksandića, za koju je takođe angažovana firma „MHM-Projekt“.

Inače, za izgradnju saobraćajnice od Sombora do Kikinde država je izdvojila 100 miliona evra, a početak radova se očekuje u septembru ove godine. U planu je da se izgradnja završi u roku od dve i po godine. 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: