Počela izgradnja novog graničnog prelaza Srbije i BIH

NULL

Danas je kod novoizgrađenog mosta preko Drine nazvanog Bratoljub, između Bratunca i Ljubovije, počela izgradnja graničnog prelaza. Ovo će biti zajednički carinski terminal za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu i prvi takve vrste u regionu.

Novi granični prelaz biće zajednička lokacija carinskih i policijskih organa Srbije i BiH, a reč je o međunarodnom graničnom prelazu na kojem će biti dozvoljen i promet robe koja podleže inspekcijskom nadzoru. Ovaj prelaz biće sagrađen na kompleksu površine 30 000 metara kvadratnih, imaće tri ulazne i tri izlazne trake, objekte za smeštaj carinskih i policijskih službi dve zemlje, inspekcijskih organa, kao i ostale propratne sadržaje.

Radovi, čija je ukupna vrednost 13 981 630 KM, kako je prenela Srna, trebali bi da budu gotovi za oko godinu dana, tačnije za 350 dana. Firma Enikon-gradnja Bratunac je nosilac konzorcijuma više firmi koje će izvoditi radove, a investitor je Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Izgradnja mosta Bratoljub, koji je dug 227 metara, podsetimo, počela je 2015. godine, a završena 2017. godine. Srbija je finansirala izgradnju mosta koja je iznosila13 miliona evra, kao i izgradnju pristupnog puta do graničnog prelaza sa leve strane Drine.

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: