PKS osniva Sekciju za mlade preduzetnike

NULL

Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije osnovaće, u prvom kvartalu 2021. godine, Sekciju za mlade preduzetnike sa ciljem podrške razvoju omladinskog preduzetništva, pomoći početnicima u biznisu i startapovima da prevaziđu izazove u poslovanju, kao i boljeg razumevanja položaja mladih i stvaranja kvalitetnih uslova za njihovo zapošljavanje.

Cilj nam je da unapredimo svest o značaju razvoja omladinskog preduzetništva u Srbiji, da mlade što više podstaknemo da, nakon završetka formalnog obrazovanja, uđu u preduzetničke vode i započnu sopstveni posao. Na taj način, možemo da doprinesemo povećanju zaposlenosti i ekonomski osnažimo mlade ljude, kao i da ih, što je veoma važno, motivišemo da ostanu u svojoj zemlji – rekla je Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS.

Sekcija će okupljati mlade ljude do 35 godina starosti, kao i startapove, a aktivnosti će biti usmerene na promociju preduzetništva i preduzetničkog duha, edukaciju, unapređenje znanja i veština. Poseban fokus biće na procesima digitalizacije bez kojih je nezamislivo moderno poslovanje.

PKS će uskoro potpisati memorandume o saradnji sa fondacijom „Mozaik“ i jednom od najvećih regionalnih organizacija mladih preduzetnika „Lonac“, koji imaju više od 40 000 članova.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: