PKS organizuje tri investicione konferencije u inostranstvu

PKS organizuje tri investicione konferencije u inostranstvu

Privredna komora Srbije (PKS), u okviru projekta „Poveži se Srbijo II“, organizuje ove jeseni tri investicione konferecije u Austriji, Nemačkoj i Švajcarskoj. Prva konferencija planirana je u Beču već 30. septembra, a u Študgartu i Cirihu 12. i 19. novembra.

„Cilj ovih skupova jeste da se investitorima predstave mogućnosti ulaganja u Srbiji, konkretni projekti, lokacije za ulaganje, kao i potencijal za strateška partnerstva sa domaćim firmama“, ističe Đorđe Andrić, rukovodilac Centra za podršku investicijama i javno privatno partnerstvo PKS.

Očekuje se da će na konferencijama učestvovati više od 100 potencijalnih investitora, poslovnih ljudi iz dijaspore, kao i stranih firmi zainteresovanih za saradnju sa Srbijom.

„Fokus konferencije u Beču biće na predstavljanju projekata za ulaganje, dok će se konferencije u Študgartu i Cirihu bazirati na pronalaženju partnera i otvaranju novih tržišta za domaće kompanije“, objašnjava Andrić.

PKS je sa partnerima razvila, u okviru projekta „Poveži se Srbijo II“, jedinstvenu inovativnu onlajn platformu „Poslovni atlas Srbije i dijaspore“ (https://dijaspora.pks.rs/proje...) koja na jednom mestu objedinjuje projekte za ulaganje, investicione lokacije, a omogućava i brzo povezivanje domaćih firmi sa kompanijama u inostranstvu.

Podnošenje predloga projekata i lokacija za investiranje realizuje se takođe putem ove platforme, a svi zainteresovani privrednici popunjavanjem posebnog Upitnika i slanjem na mejl linkup@pks.rs mogu da se predstave potencijalnim poslovnim partnerima u dijaspori.

PKS u svakoj od zemalja gde će biti održane investicione konferencije sarađuje sa ekspertima koji rade na pronalaženju investitora za predložene projekte sa platforme i poslovnih partnera.

Za dodatne informacije o konferencijama i platformi pitanja poslati na linkup@pks.rs

 

UPITNIK:Upitnik_PKS_ICMPD_Link_Up!_Serbia_II (002).docx