Pijace u Beogradu se zatvaraju, prodavnice vikendom rade kraće

Pijace u Beogradu se zatvaraju, prodavnice vikendom rade kraće

Nova mera koje se uvodi u Beogradu, a u skladu sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije, je zatvaranje svih pijaca, koje su do sada radile tri dana. Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, rekao je TV Prvu, da je nova mera doneta u cilju smanjivanja kontakata i sprečavanja širenja virusa.

Svežeg voća i povrća, prema rečima Nikodijevića, u marketima ima dovoljno te građani uvođenjem ove mere neće biti oštećeni.

Skraćenje rada prodavnica vikendom je još jedna od mera koje se uvode. Prodavnice će tako vikendom raditi do 13 časova, zbog policijskog časa koji subotom i nedeljom počinje od 15 časova.

Sutra, prema najavi Nikodijevića, počinje dezinfekcija međublokovskih površina. Sva mehanizacija koja se do sada koristila za tretiranje komaraca u letnjem periodu sada će se iskoristiti za dezinfekciju. Zavod za biocide i dalje tretira sve najvažnije ustanove, zdravstvene stanice i socijalne službe, a JKP Gradska čistoća javne površine.

Roditelji će, kako je naglasio Nikodijević, moći isključivo onlajn da prijave decu u vrtiće do 15. maja. Aplikacija je, istakao je, jednostavna, a građani za svaku nejasnoću mogu da pozovu Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.