Pet vojvođanskih portala promoviše kulture, turizam i sport uz podršku Pokrajinske vlade

Pet vojvođanskih portala, kojima je cilj promocija kulture, turizma i sporta na prostoru autonomne pokrajine, pa samim tim i Srbije, promovisano je na salašu Zvonko Bogdan u Šupljaku, nadomak Subotice.

Pet vojvođanskih portala, kojima je cilj promocija kulture, turizma i sporta na prostoru autonomne pokrajine, pa samim tim i Srbije, promovisano je na salašu Zvonko Bogdan u Šupljaku, nadomak Subotice.

Domaćin promocije bila je direktorka jednog od portala „Cvet na Tisi“, Mina Đurić. Ona je istakla da pored ovog portala rade i portali „Talasi Dunava“, “Hej, salaši“, “Banatski let“ i „Tvrđava“, koji su podržani od pokrajinskih sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, kao i za privredu i turizam, sa ciljem promocije kulture, turizma i sporta i predstavljanja dnevnih aktuelnosti.

“Cvet na Tisi” je internet portal srednjebanatskog okruga. Kako navode, u pitanju je servis koji se trudi da svakodnevno objavljuje informacije i vesti o brojnim događajima. “Naša želja je da informišemo, inspirišemo i motivišemo sve zainteresovane”, navedeno je na portalu. Bave se vestima iz mesta: Nova Crnja, Novi Bečej, Sečanj, Žitište i Zrenjanin.

Portal iz Sombora – “Talasi Dunava” – nudi informacije iz ovog grada, ali i Apatina, Kule i Odžaka.

U cilju što kvalitetnijeg informisanja internet portal “Hej salaši”, neprekidno teži usavršavanju i daljem napredovanju, navode. “ S toga smo otvoreni za sve vaše ideje, pohvale, kritike i predloge na koji način bismo mogli da budemo još bolji u tome”, poručuju. Portal je fokusiran na Suboticu, Bačku Topolu i Mali Iđoš.

Portal Banatski let je servis koji se trudi, kako navode, da svakodnevno objavljuje informacije i vesti o brojnim događajima u Južnobanatskom upravnom okrugu. Sedište je u Vršcu, a osim informacija iz ovog grada objavljuje i one iz Bele Crkve, Pančeva i Kovačice.

Tvrđava je portal sa sedištem u Novom Sadu, koji objavljuje vesti iz ovog grada, ali i iz Bačke Palanke, Bačkog Petrovca, Bača, Beočina, Vrbasa, Žablja, Srbobrana, Sremskih Karlovaca, Temerina i Titela.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragane Miloševića, sekretarijat na čijem je čelu iz godine u godinu pruža snažnu podršku medijima putem javnih konkursa, kojih je oko 350 na teritoriji Vojvodine, a koji svakodnevno informišu javnost, istinito i objektivno.

Podrška vojvođanskim portalima bila je sasvim prirodan sled, jer se kroz pet medijskih portala na transparentan i blagovremen način informiše javnost o svim kulturnim, sportskim, turističkim i drugim aktivnostima – rekala je.

Dodala je i da je Pokrajinska vlada u prethodnom periodu povećala sredstva za potrebe javnog informisanja, te precizirala da je to “politika koja će se nastaviti, jer su u svetu novih medijskih sadržaja portali jedan od najtransparentnijih medija”.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević istakao je da je “od velikog značaja da prikažemo široj javnosti i izvan naših granica putem ovih pet medijskih portala sve ono što Republika Srbija i AP Vojvodina imaju kada je u pitanju turistička ponuda, kojom se dičimo, a nedovoljno je reklamiramo”.

Zato je potreba za ovakvim portalima veoma važna, jer je poseta našoj državi u proteklih devet meseci porasla 100%, a kada su u pitanju domaći gosti, za 50% – rekao je Ivanišević i dodao da to može da bude mnogo bolje, jer je cilj da kada nas neko poseti, to i više puta ponovi.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Prijava na newsletter

Pročitajte još: