Paketomat – preuzminte paket kada vam odgovara, na izabranoj lokaciji

Paketomat – preuzminte paket kada vam odgovara, na izabranoj lokaciji

Kurirska služba D Express ispunila je želju mnogih kupaca koji više ne moraju da čekaju kurira kako bi stigli do svoje robe. Nova usluga zove se Paketomat, korisnicima se ne naplaćuje dodatno i olakšava sam dostavni proces jer su kupci ti koji biraju lokaciju i vreme podizanja paketa. Ovo je svojevrsna inovacija u ovog segmentu Internet trgovine i koja bi u narednom periodu kupcima trebala da omogući još bolje korisničko iskustvo.

Korisnici biraju lokalcije gde će im se na siguran način isporučiti paket koji mogu da plate i da pokupe 24 časa dnevno. Postavljeni su boksevi na različitim lokacijama širom Srbije (na NIS Petrol i Gazprom pumpama), a kupci sami odlučuju kada će pokupiti paket na lokaciji koju su sami izabrali, što je posebno pogodno za one koji rade ili koji su non stop u pokretu.

NIS je prepoznao potencijal nove usluge i omogućio da primaoci otkupnih pošiljka iznos otkupnine mogu platiti na kasi benzinske stanice. Dodatni benefit je taj što pored gotovine iznos može biti plaćen i platnim karticama.

Jedan od koraka je odabir veličine paketa pri čemu primalac ima mogućnost da odabre jednu od tri ponuđene opcije. Najveća dozvoljena dimenzija paketa je 44x44x47 cm, što je otprilike veličina upakovane mikrotalasne. Pakete većih dimenzija dostvaljaju standardno kuriri.

Ovo je prva faza i u ovom u ovom trenutku moguća je samo isporuka odnosno preuzimanje paketa. U narednoj fazi projekta plan je da se korisnicima omogući da paket pošalju nekome tako što će ga ostaviti u Paketomatu.

Nova usluga dostupna širom Srbije (detaljnu mapu pronađite ovde), a širenje broja lokacija već uveliko u planu. U prvoj fazi projekta Paketomate postavljeno je 30 najatraktivnijih lokacija u Beogradu. Počinje druga faza kojom će biti pokriveni Novi Sad, Niš, Kragujevac, Čačak i Pančevo sa oko dodatnih 40 Paketomata. Plan je da do kraja naredne godine boksevi budu postavljeni na sve NIS i Gazprom benzinske stanice u Srbiji.