Otvorena petlja Batajnica – manje gužvi, novi investitori

NULL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je petlju Batajnica kojom stanovnici tog naselja dobijaju direktan izlaz na autoput E-75 i vezu sa starim novosadskim putem i tom prilikom izjavio da će petlja smanjiti saobraćajne gužve već i privući nove investitore.

Ovaj projekat je, prema rečima Vučića, koštao 8,8 miliona evra, iako je bio ugovoren za 9,6 miliona evra.

Ovo je prvi put da je neki infrastrukturni projekat završen za manje novca, pre roka, ali sa svim dozvolama – rekao je Vučić i istakao da se tu ne radi samo o jednoj petlji, već o životima ljudi i njihovom boljem životnom standardu.

U okviru projekta, Batajnički bulevar ide do raskrsnice sa Ulicom Kralja Mihaila Zetskog. Most u dužini od 222 metra ide preko pruge i nove saobraćajne veze ka intermodalnom terminalu. Batajnički bulevar ima i jedan vezni krak, koji ga povezuje sa Ulicom Kralja Mihaila Zetskog i Lokalnim putem broj 3. Inače, intermodalni terminal je strateški projekat  Vlade zbog povezivanja putničkog i železničkog saobraćaja. U pitanju je prvi srpski terminal na kome će se ukrštati trase teretnih vozova, kamiona i brodova. Tu će se obavljati svi logistički poslovi, kao što su špedicija, skladištenje, prevoz i carina

Vućić je najavio da, osim izgradnje brze saobraćajice od skretanja sa autoputa ka Požarevcu do Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca, za koji dan kreće rekonstrukcija puta od Donjeg Milanovca do Kladova u dužini oko 60 kilometara.

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: